XS
SM
MD
LG

Fešta u Priboju, derbi jeseni pred 3.000 navijača, biće "vrelo" pored auto puta, u teškoj saobraćajnoj nesreći nastarado mladi igrač Sloge, odložen meč u Požegi

Na srpskoligaškom Zapadu sve po starom, favoriti pobeđuju, ekipe sa dna gube bodove. Još nije stvorena značajna razlika tako da između pete Jošanice i poslednjeg OFK Mihailovca razlika je tek četiri boda. U uvodu šampionata Čačani ne posustaju i posle petog kola imaju maksimalan učinak. Pobedom nad Realom u stopu ih prate Pribojčani, Loznica je drugi put remizirala i zaostaje za liderom četiri boda. Jošanica je torpedovala Valjevce (5:1), ubedljivo je bio Vrelo Sport. Domaćini su bili neumoljivi, slavili su na pet utakmica, gosti na jednoj. Zahvaljujući goleadi u Vrelu, Pazarskoj banji i na Zlatiboru postignuto je 26 golova (3,2 po meču).

U subotu je trebalo da se odigra pet utakmica ali derbi u Požegi je odložen za sredu. U saobraćajnoj nesreći nastradao je Jakov Ilić (14), član pionirske ekipe Sloge, tako da ovog vikenda seniori i mlađe selekcije neće igrati prvenstvene utakmice.

Sloga 33 je doživela brodolom u Vrelu i uknjižila treći poraz u nizu. Bolje partije pružali su protiv favorita, ali su u drugom poluvremenu popustili i domaćin je znao da ih kazni. Protiv Omladinca tražiće mogućnost da se rehabilituju, mada neće biti lako slomiti otpor uspešnih gostiju. Utakmica između Poleta i Omladinca je sporna, izveštaj o nergularnim radnjama nalazi se, po prijavi ofivira za integritet, u fioci disciplinca i narednih dana će biti doneta odluka o kažnjavanju vinovnika.

Bod osvojen u Klupcima za Požarevljane vredi kao tri, s obzirom da su ga osvojili protiv Loznice. Uspeli su da se donekle konsoliduju i iz tri utakmice donesu pet bodova. Ugostiće nepredvidivi Tutin koji igra promenljivo i na prethodna tri duela uzeli su bod. Sudeći po trenutnoj formi i domaćinstvu, Mladi radnik je bliži pobedi, ali treba imati u vidu da su do sada tri puta remizirali.

Na Zapadu svi pričaju o derbiju, ne kola, nego jeseni između FAP-a i Loznice. Disciplinovanom igrom Pribojci su uspeli da neutrališu vrline Reala u Zablaću, sačekali svoje šanse i na vreme postigli golove. To je bila predigra za ono što ih sutra očekuje pred nekoliko hiljada svojih pristalica. Loznica je ostala bez planiranih bodova u odmeravanju snaga sa Požarevljanima i nisu napravili dobar uvod pred put u Priboj. Trener Žunić respektuje goste, jer zna da se radi o kvalitetnom sastavu predvođenom Komarčevićem, Kojićem, Stanojevićem, Vićentijevićem i ostalima. Igraju, kaže, u sistemu 3-4-3 i znaju brzo da se transformišu iz niske zone u poslednju trećinu napada.

Valjevci su neprijatno iznenadili i iz Pazarske banje ispraćeni su sa pet golova u mreži. Greške oba golmana uticala su da već u prvom minutu budu savladani, izjednačili su ali je rezrvni vratar kiksnuo i kasnije kontre Jošanice pretvorene su u golove. Nalaze se na deobi od petog do devetog mesta sa polovičnim učinkom i Real je prilika da pozitivno “posluju”. Goste prate brojni pehovi: kazne, suspenzije i sudijski propusti uticali su da mlad sastav bude na dnu. Igraju odgovorno, brzo, agresivno i očekuje se da najzad pokažu talenat na terenu.

Zlatibor je favorit protiv Jošanice, ali ne treba unapred otpisati novajliju. “Beli” su imali prednost od tri gola u duelu sa Poletom da bi u finišu strepeli za konačan ishod. Uzdaju se u snagu, čvrstinu, visinu, prekide...Predvođeni iskusnim Kurtijem Jošanica može biti neugodan protivnik savakom, mada na strani menjaju sistem igre i nisu tako uspešni.

U nedelju igraju se dva duela u Ljubiću i Mihailovcu.

Polet je vezao tri poraza i u dosadašnjem toku prvenstva su razočarali, pogotovu što je sumnja pala na duel sa komšijama iz Zablaće, tako da im najverovatnije sleduju sankcije. Jeda od najefikasnijih timova prošle sezone, postigao je tek tri gola, od toga dva proteklog vikenda na Švajcariji. Takovo je ceh porazu u Zablaću platilo lošem otvaranju utakmice, nisu ispratili Jelića i za to su bili kažnjeni, bilo je prilika, ali tehnički nisu bili na visini zadatka. Imali su težak raspored, igrali sa favoritima i četiri puta gostovali.

Za OFK Mihailovac duel sa Vrelo Sportom je od suštinske važnosti. Tipična su domaćinska ekipa, igraju čvrsto, borbeno, organizaciono su slabi i teško će izaći na kraj sa ambicioznim Ubljanima.

Vreočani su Slogu 33 otvorili u drugom poluvremenu kada su bouse zamenili iskusniji i kvalitetniji igrači. Napravili su krupan pomak i na tri utakmice uzeli sedam bodova.


Polet (Lj) : Loznica
Real : Tutin
Jošanica : Borac 1926
Zlatibor : Vrelo Sport
Budućnost Krušik 2014 : Omladinac (Z)
FAP : Takovo
Mladi radnik 1926 : Sloga 33
Sloga (P) : OFK Mihajlovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 25 21 2 2 65
2 FAP 25 19 3 3 60
3 Sloga (P) 25 14 4 7 46
4 Loznica 25 10 8 7 38
5 Real 25 11 4 10 37
6 Polet (Lj) 25 12 1 12 37
7 Budućnost Krušik 2014 25 9 9 7 36
8 Takovo 25 9 5 11 32
9 Omladinac (Z) 25 8 7 10 31
10 Mladi radnik 1926 25 7 9 9 30
11 Zlatibor 25 7 6 12 27
12 Tutin 25 6 8 11 26
13 Jošanica 25 5 10 10 25
14 Sloga 33 25 6 6 13 24
15 Vrelo Sport 25 5 6 14 21
16 OFK Mihajlovac 25 4 6 15 18