XS
SM
MD
LG

Derbi opravdao očekivanja

Šandor Mihalec u crvenom dresu postigao je u nedelju četiri gola - foto: V. Jankov

Gosti u trećem kolu Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran ne samo da nisu osvojili bod, nego nisu postigli ni gol! Najubedljivije je bilo Jedinstvo, koje je rezultatom 6:0 (3:0) pobedilo Slaviju iz Novog Orahova i to im je omogućilo da izbiju na sam vrh s maksimalnih devet bodova i gol razlikom 11:2. Isti broj bodova i gol razliku 8:1 ima drugi klub iz bečejske sredine Mladost, koja je u Radičeviću pobedila Proleter iz Njegoševa sa 2:0. U trećoj utakmici kola Sloboda je u Staroj Morvici savladala Eđšeg iz Malog Iđoša sa 5:0.

- Odavno u Radičeviću nije viđena ovako dobra utakmica. Derbi je opravdao očekivanja. Igralo se borbeno sa obe strane, ali korektno. Golove za nas postigli su Jovan Sadžakov i Mihajlo Nikodinović. Ponosni smo na aktuelnu generaciju „mladostaša“, koji su redovni na treninzima i to se odražava na utakmicama, rekao nam je odmah posle utakmice sa Proleterom predsadnik Madosti Miša Vojnović.

Petrovoselci su lako izašli na kraj sa skromnom Slavijom iz Novog Orahova, što potvrđuje reultat 6:0. Briljirao je iskusni Šandor Mihalec sa četiri postignuta gola, a preostala dva delo su Marka Jovičića.

- Laka i ubedljiva pobeda nas je izbacila na mesto lidera, pa će sada naše gostovanje u Njegoševu u idućem kolu biti derbi. Proleter ima kvalitetnu ekipu i tu ćemo videti našu pravu vrednost, ispravno rezonuje trener Jedinstva Boris Nađ.

Pored derbija u Njegoševu između domaćeg Proletera i Jedinstva, u četvrtom kolu sastaju se još u Pačiru Bačka – Mladost i u Novom Orahovu Slavija - Sloboda, dok je Eđšeg slobodan.

V. Jankov


Mladost 2 : 0 Proleter
Jedinstvo 6 : 0 Slavija
Sloboda 5 : 0 Eđšeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 3 3 0 0 9
2 Mladost 3 3 0 0 9
3 Sloboda 2 1 0 1 3
4 Bačka 2 1 0 1 3
5 Proleter 2 1 0 1 3
6 Eđšeg 3 0 0 3 0
7 Slavija 3 0 0 3 0