XS
SM
MD
LG

Derbi u Njegoševu

Petrovoselce očekuje, možda, i najteže gostovanje u Njegoševu - foto: V. Jankov

Najzanimljije u četvrtom kolu Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran biće u Njegoševu, gde domaći Proleter dočekuje vodeće Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. Zanimljivo će biti i u Pačiru, gde drugoplasirana Mladost iz Radičevića gostuje Bačkoj. Trećeplasirana Sloboda iz Stare Moravice putuje u Novo Orahovo i sastaje se sa Slavijom, a Eđšeg iz Malog Iđoša je slobodan.

- Utakmica u kojoj će se videti dali smo mi za prvo mesto ili je to domaćin koji od starta najavljuje juriš na titulu prvaka. Dosadašnje igre, maksimalan broj bodova i gol razlika 11:2 daju nam za pravo da i mi računamo na bodove, mada neće biti smak sveta i da igramo nerešeno, pa i da izgubimo. Prvenstvena trka je tek počela i biće pobeda i poraza, koji su sastavni deo sporta, ispravno razmišlja trener Petrovoselaca Boris Nađ.

"Mladostaši" su najprijatnije iznenađenje. Tri utakmice i isto toliko pobeda uz gol razliku 8:1 ih svrstava u favorite pred gostovanje u Pačiru, ali...

- Mi smo ekipa koja želi sa svima da se nadigrava, a na kraju nek se raduje zaista bolji. U minula tri okršaja to smo bili mi, a kako će biti u nedelju ostaje da se vidi, nedorečen je prvi čovek Mldosti uz Radičevića Miša Vojnović.

Iako su gosti, Sloboda iz Stare Moravice je favorit u okršaju sa Slavijom. Imajući u vidu rečeno, tek počinje deoba na "gornji" i "donji dom", uz napomenu da su dva kluba iz bečejske sredine, Jedinstvo i Mladost, prijatna iznenađenja.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4