XS
SM
MD
LG

Derbi kola pripao Petrovoselcima

Petrovoselci na daju vrh tabele - foto: V. Jankov

Derbi četvrtog kola Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran u Njegoševu između domaćeg Proletera i Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela pripao je gostima rezultatom 2:1, čime su zadržali čelnu poziciju na tabeli s maksimalnim brojem bodova. Prvi poraz (1:2) doživela je Mladost iz Radičevića  u Pačiru od Bačke, a Sloboda iz Strare Moravice nastavlja sa dobrim igrama i na gostovanju u Novom Orahovu pobedila je domaću Slaviju sa 4:0. U ovom kolu slobodan je bio Eđšeg iz Malog Iđoša.

- Zahvaljujući indivodualnim sposobnostima Šandora Mihaleca poveli smo sa 1:0. Bilo je prilika na obe strane, ali se mreža po drugi put zatresla tek u finišu utakmice, a vođstvo je duplirao Danijel Kolompar. Domaćin je u nadoknadi vremena iz penala smanjio na konačnih 2:1. Okrećemo se novom izazovu. Stiže nam u goste Bačka iz Pačira, rekao nam je trener Jedinstva Boris Nađ.

Ekipa iz Njegoševa je najavljivala borbu za titulu prvaka, ali su već izgubili dve utakmice.

- Zaostali smo na tabeli, jer su nam ključni igrači iz minule sezone otišli, a novajlije nisu tog kvaliteta da bi se borili za vrh. Međutim, nije sve izgubljeno. Ako do kraja polusezone uknjižimo pobede, u pauzi možemo da se pojačamo i uključimo u borbu za titulu, ne napuštaoptimizam trenera Proletera Bečejca Oto Bartu.

“Mladostaši” su izgubili prvu utakmicu u Pačiru. Bačka je pobedila sa 2:1.

- Ne mogu da zamerim igračima na borbenosti, ali da na efikasnosti. Mogli smo nekoliko golova da postignemo, ali su dobre akcije u završnici prokockane. Sadžakov je postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda, a bio je u još tri izgledne prilike. Jedini gol za nas postigao je Milan Nikolić, ali su domaći do kraja preokrenuli rezultat u njihovu korist. U idućem kolu smo slobodni, a potom dočekujemo lidera Jedinstvo, veli predsednik Mladosti Miša Vojnović.

Posle četuri odigrana kola Jedinstvo je prvo sa maksimalnim brojem bodova, Mladost je druga sa devet bodova, a treća Sloboda i četvrta Bačka imaju po šest bodova iz po tri utakmice.

U petom kolu sastaju se: Jedinstvo – Bačka, Sloboda – Proleter i Eđšeg - Slavija, a Mladost je slobodna.

V. Jankov


Eđšeg : Jedinstvo
Slavija : Mladost
Proleter : Bačka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 13 10 2 1 32
2 Sloboda 13 7 4 2 25
3 Proleter 12 6 3 3 21
4 Bačka 13 5 4 4 19
5 Mladost 13 6 1 6 19
6 Eđšeg 13 2 0 11 6
7 Slavija 13 1 2 10 5