XS
SM
MD
LG

Igra Fenerbahče kao nekad Ajaks

Foto: fenerbahce.org

U Turskoj je odigrano prvih sedam kola fudbalskog prvenstva. Lider prvenstva je Fenerbahče, koji je pobedio sve svoje protivnike, a najistaknutiji igrači su Dušan Tadić (35) i Jasmin Džeko (37). Njih dvojica mogu igrati i zatvorenih očiju, jer intuitivno osećaju loptu i prostor.

Impozantne brojke krase njihovu čitavu karijeru. U momentu nadahnuća su u stanju da sruše svaku odbranu. Repertoar i sadržaj driblinga Dušana Tadića su ušli u fudbalske udžbenike, kao originalnost koja se ne može kopirati. Gracioznost, lucidna snalažljivost i efikasnost Jasmina Džeka je ravna umeću Marka van Bastena. Na terenu je gibak kao puma i gol će postići i kad nije najbolji na terenu. Toliko je dao lopti i fudbalu, da sad jednostavno lopta traži njega, da mu vrati dug. A naročito kad je u nogama Dušana Tadića.

Fenerbahče je igrom i rezultatom od 5:0, u nedelju prosto samleo Rizespor i neobično podsetio na moćni Ajaks kad je u njega, leta 2018. g. stigao Dušan Tadić. A sad mu je i Džeko na domašaju oka. Ovaj dvojac uz obilatu pomoć, znanje i moć svojih saigrača hitaju ka tituli, posle 9 sušnih godina.

Autor: Svetozar Čiča


Ludogorets 1 : 0 Nordsjælland
Fenerbahce 4 : 0 Spartak Trnava
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Fenerbahce 6 4 0 2 12
2 Ludogorets 6 4 0 2 12
3 Nordsjælland 6 3 1 2 10
4 Spartak Trnava 6 0 1 5 1