XS
SM
MD
LG

"Gumari" sa Svilajčanima rezervišu jesenji naslov, Piroćanci razbijaju maler pored Nišave, kruševački okršaj u Meševu

Moćni "gumari" na Istoku ne posustaju ni za pedalj. Nova žrtva vodećih Kruševljana u derbiju bio je SFS Borac. Piroćanci su prema očekivanjima slavili u Žitorađi, Meševo je iznenadilo u Jagodini i odnelo bod. Svilajčani su torpedovali u nastavku Popovčane, Knjaževčani su bili ubedljivi sa Jedinstvom, Dinamo je dobio neprepoznatljivu Pčinju, Đerdap minimalcem porazio Kruševljane. Domaćini su bili uspešniji i radovali se na četiri susreta, gosti na dva, bez pobednika je bilo u Jagodini i Nišu.

U Jagodini, Trgovištu, Paraćinu i Meševu igraju se utakmice u subotu.

Jagodinci imaju popravni i velki su favoriti protiv poslednje Žitorađe. Ostali su bez planirana tri boda u duelu sa Meševom i iz tri kola doneli su dva boda. Na svom stadionu imaju simetričan odnos pobeda i nerešenih (po tri) i pobeda se nameće kao imperativ. Žitorađa je svih sedam bodova osvojila kući i na strani su bez učinka. Razloge slabih igara vide u brojnim pehovima, povredama i nedostatku sportske sreće. Za mladu i neiskusnu ekipu primljeni gol deluje deprimirajuće, protiv Piroćanaca su u drugom poluvremenu prikazali sasvim zadovoljavajuću igru i postigli dva gola.

Pčinja je u nezabeleženoj seriji od šest poraza i sve bodove osvojili su u Trgovištu. Dobro su se držali u Prahovu i poraženi su minimalnim rezultatom. Protiv OFK Sinđelića računaju na svoj specifičan teren, atmosferu i prekid negativne serije. Nišlije su znatno uspešnije na svom terenu, na strani su spojili tri poraza. Imaju kompaktan tim, dugo su na okupu i nisu bez šanse da se dokopaju boda, možda sva tri.

Jedinstvo u Paraćinu dočekuje Dunav u neizvesnom meču i svako ima svoje adute. Domaćin je prethodni susret ubedljivo izgubio u Knjaževcu i kod kuće imaju indetičan odnos pobeda i poraza (po tri). Prahovčani su sa manjim problemima dobili Pčinju i na strani su odigrali dva meča miroljubivo.

Meševo igra sve bolje i trenutno sa nalaze na deobi četvrtog i petog mesta. Iz Jagodine su se vratili sa bodom i potvrdili da znaju da odigraju sa favoritima. Trener Nikolić je doselektirao tim, dobro ga ukomponovao i sa svakim mogu da se nose u ligi. Sastaju se sa komšijama iz Kruševca, koji su još jednom poraženi na gostovanju (tri poraza). Trener Radivojević u daleko Kladovo nije mogao da računa na sve igrače zbog katona, povreda, slično će se ponoviti i u narednom meču. Igrači jedne i druge ekipe se dobro poznaju, igrali su ranije zajedno tako da duel mogu da odluče sitni detalji i propusti.

U nedelju su na programu dueli u Pirotu, Trgovištu, Popovcu i Kruševcu.

Vodeći Trayal samo dopisuje recke i sve je dalje od najbližih pratilaca. Za sada je udaljen na devet bodova i ukoliko slavi protiv Svilajčana obezbediće teorijski jesenji naslov. 11 pobeda i impozantna gol razlika (28:3) dovoljno govore o mogućnostima tima trenera Momčilovića. Nekima smeta favorizovanje "gumara" (veliki broj dosuđenih penala), da li imaju popust kod sudija stvar je procene i sagledavanja stvari. Radnički je rapsodijom u drugom poluvremenu spakovao Popovčanima četiri gola zahvaljujući Kačaru i brzim bočnim igračima. Činjenica je da daju i primaju dosta golova i u Kruševac putuju sa kombinovanim sastavom da se nadigravaju. Bodove će tražiti u narednom duelu protiv Vlasine. Trener Terzić ne može da računa na Brunčevića i Vasića.

Piroćanci treba da opravdaju ulogu favorita protiv sve boljih Knjaževčana, koji su vezali tri pobede. Radnički je uz manje probleme slavio u Žitorađi i pokazao da je znatno uspešniji na gostovanjima. Pored Nišave ima polovičan učinak i interesantno je napomenuti da su tri neuspeha doživeli od kruševačkih ekipa. Timočanin je više nego ubedljivo slavio protiv Jedinstva i tražiće bodove u Pirotu kako bi popravio mizeran učinak na strani (jedan bod).

Budućnost se u Svilajncu provela kao bos po trnju, mada su u prvom poluvremenu imali kolosalnu priliku i pitanje kuda bi meč otišao. Ništa nije nagoveštavalo da u drugom poluvremenu mogu doživeti brodolom i primiti četiri gola. Šansu za rehabilitaciju imaće u susretu sa Đredapom. Kladovčani su slavili protiv Jedinstva 1936 i prekinuli niz od četiri poraza. Imaju problem sa realizacijom i na strani su pored pet poraza osvojili jedan bod.

U Vlasotince dolaze uzdrmani “staklari” i prilika je da se rehabilituju za dva poslednja poraza. Vlasina je odolela snažnim “orlovima” i to je ujedno prvi bod koji su osvojili na gostovanjima. Na svom stadionu imaju simetričan odnos pobeda, remija i poraza (po dva), dok su gosti na strani doneli četvrtinu bodova (četiri).


Meševo 4 : 2 GFK Jagodina
Radnički (P) 6 : 1 Žitorađa
Jedinstvo (P) 3 : 2 Timočanin
Pčinja 0 : 0 Dunav
Vlasina 5 : 1 OFK Sinđelić
Trayal 2 : 1 SFS Borac
Budućnost (P) 3 : 1 Radnički (S)
Jedinstvo 1936 0 : 1 Đerdap
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 26 26 0 0 78
2 Meševo 26 14 4 8 46
3 Radnički (P) 26 14 1 11 43
4 OFK Sinđelić 26 13 4 9 43
5 Jedinstvo 1936 26 12 5 9 41
6 SFS Borac 26 12 3 11 39
7 GFK Jagodina 26 11 5 10 38
8 Jedinstvo (P) 26 11 4 11 37
9 Radnički (S) 26 11 3 12 36
10 Đerdap 26 11 3 12 36
11 Budućnost (P) 26 9 8 9 35
12 Vlasina 26 9 6 11 33
13 Dunav 26 10 3 13 33
14 Pčinja 26 9 2 15 29
15 Timočanin (-5) 26 5 3 18 13
16 Žitorađa 26 3 2 21 11