XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Majica za Ivanu Maksimović

BEOGRAD, 14. februar (Info centar).- Udruženje nosilaca nacionalnih priznanja proslavilo je svoju slavu Sveti Trifun u Klubu sportista Partizana. Prisustvovalo je preko 150 najvećih asova, legendi sporta, osvajača olimpijskih svetskih i evropskih odličja, vrhunskih trenera i proslavljenih selektora.

Najmađi gost bila je 22-godišnja Ivana Maksimović, osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine u streljaštvu, koja je dobila i majicu Udruženja od člana Upravnog odbora Udruženja nosilaca nacionalnih prizanja proslaveljenog boksera Dragana Vujkovića.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam među najvećim legendama našeg sporta kojima sam se divila kao mala – rekla je Ivana Maksimović.

Domaćini slave bili su nasioci nacionalih priznanja iz Partizana pod pokroviteljstvom Sportskog društva Partizan. Generalni sekretar velike sportske porodice crno belih Milan Obućina je takođe dobio majicu na dar od Svetlane Kitić, predsednika udruženja:

- Dobro došli u naš klub, lepo se osećajte i sa zadovoljstvom mogu da primetim da su nam dame sve lepše i bolje držeće – rekao je Milan Obućina i za to dobio aplauze i poljupce od Svetlane Kitić.

Uduženje nosilaca nacionalnih priznanja, kao je istakla generalni sekretar proslavljena košarkašica Ljiljana Stanojević, brine o bolesnim članovima i u saradnji sa VMA za njih je obezbeđena pogodnost da se pregledaju u posebnoj ambulanti. Jedan od prvih korisnika ove pogodnosti bio je legendarni stonoteniski stručnjak Dušan Osmanagić koji je darovao majicu udruženja Zorici Stošić sa VMA:

- Želim da vam nikada ne bude potrebna medicinska pomoć, ali ako vam već zatreba od srca preporučijem VMA – rekao je Dušan Osmanagić.- Otišao sam na rutinski pregled i sve sam zahvaljujući ljubaznom osoblju završio, a da nisam ni osetio.

Majice su dobili i muzičar Peca zadužen za dobro raspoloženje na slavi i Marijana Pavlović koja je desna ruka Ljiljani Stanojević u prikupljanju dokumentacije o članovima i članarine.

Domaćini slave bili su Goran Maksimović, Nebojša Zorkić, Ljiljana Stanojević, Jelica Komnenović, Biljana Majstorović, Aleksandar Šoštar, Predrag Manojlović, Željko Tanasković, Dragan Životić, Predrag Peruničić i Aleksandar Blagojević.

- Ovo je dan kada se slavi i ljubav i zaljubljenost i neka ovo naše druženje na slavi bude u tom duhu – rekla je posle sečenja slavskog kolača Svetlana Kitić.

Dragan Vujković je obećao da će bokseri – nosioci nacionalnih priznanja biti naredni domaćini slave 2014.