XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Prijem za Kolašinca i Bekrića

BEOGRAD, 14. februara (Info centar).- Srpski atletičari, učesnici OI u Londonu prošle godine, bacač kugle Asmir Kolašinac i trkač na 400 metara sa preponama Emir Bekrić bili su gosti Sportskog saveza Srbije.

U delegaciji su bili i treneri Nikola Tomasović i Mirjana Stojanović, kao i selektor Slobodan Popović.

Kao i uvek odlični domaćini bili su Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije, potpredsednici Dušan Dimitrijević i Velizar Đerić, generalni sekretar dr Dane Korica i članovi UO Sportskog saveza Srbije Jezdimir Marsenić i Slavoljub Piper. Uručili su Bekriću i Kolašincu prigodne darove i skromne nagrade.

- Ovo je kuća svih srpskih sportista, bez obzira da li spadaju u olimpijske ili neolimpijske sportove – rekao je u pozdravnoj reči Aleksandar Šoštar.- Obradovali ste nas sjajnim rezultatima na Prvenstvima Evrope i na OI u Londonu prošle godine, nadamo se da će i u ovoj godini biti prilike za čestitanje i ovakve, lepe, susrete.

Dr Dane Korica je posebno istakao napredak Kolašinca i Bekrića:

- Kolašinac je prvi srpski bacač kugle koji je osvojio evropsku medalju na otvorenom, dok Bekrić ide stopama sjajnih Kocuvana i Kopitara koji su bili finalisti na olimpijskim igrama. Još jednom im čestitamo na uspesima prošle godine.

Bekrić je lane osvojio srebro na EŠ na 400 prepone:

- Lepo je kada imamo ovakvu podršku i kada znamo da možemo mirno da se pripremamo i takmičimo – naglasio je Emir Bekrić.

Asmir Kolašinac, sedmi u olimpijskom finalu u Londonu, je podvukao:

- Svaka pomoć je dobro došla, pomaže koliko ko može a to je nama veoma značajno, da znamo da nismo sami i da imamo na koga da se oslonimo.

Selektor Aleksandar Popović je rekao:

- Sportski savez Srbije i ovakvim akcijama potvrđuje da je jedan od tri stuba srpskog sporta uz Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije.

Nikola Tomasović je ukazao i na jedan veoam važan deo delatnosti Sportskog saveza Srbije:

- U ovoj kući vodi se računa o sportistima i kada završe karijeru, a to je izuzetno važno jer uliva sigurnost.

Mira Stojanović je dodala:

- Ovakva druženja dokazuju koliko je dobro kada sportske organizacije vode nekadašnji istaknuti sportisti koji znaju da cene trud i rezultat. U