XS
SM
MD
LG
15.02.2013 S.Blagojević

Prijateljska utakmica: Napredak - Jaši 1:1

U trećem kontrolnom meču u Antaliji fudbaleri Napretka odigrali su nerešeno protiv rumunskog prvoligaša Jašija – 1:1. Konačan utisak je da Kruševljani imaju za čim da žale, s obzirom na to da u više navrata nisu uspeli i da preokrenu rezultat. Poveo je Jaši u 4. minutu - posle izvedenog auta sa leve strane i dodavanja koje je usledilo, oslobodio se Hergelegiju čuvara i iskosa sa petnaestak metara savladao Krznarića za vođstvo rumunske ekipe. Pokušavali su crveno-beli do odlaska na odmor da poravnaju rezultat – probali su Ndiaje, čiji je šut otišao pored gola, Koković koji je iz slobodnog udarca šutirao u golmana, ali i Gavrić koji je posle driblinga u šesnaestercu uputio slab udarac. Imao je na drugoj strani još jednu šansu Hergelegiju, ali je posle kornera glavom pogodio prečku. Čekalo se na prvo veće uzbuđenje u drugom delu igre do 63. minuta, a onda je viđen izjednačujući pogodak. Ostavio je Trujić loptu Udovičiću da centrira, a golman Jašija loše procenjuje let lopte, pa ona na kraju stiže do kapitena Mirosavljevića, koji je mirno smešta u mrežu. Dalo je to krila fudbalerima Napretka pa je samo dva minuta kasnije Bojić propustio kolosalnu šansu, kada mu je Mirosavljević poslao loptu u prostor, ali je njegov udarac zaustavio Irimija, izbacivši loptu u korner. Lopte kapitena Napretka danas su ‘imale oči’, pa je i u 75. minutu na tanjiru poslužio Gavrića koji je izašao sam ispred golmana, ali pogodio stativu. Utisak je da je Gavrić pomalo nonšalantno rešio tu situaciju jer je mislio da je u nedozvoljenoj poziciji, a kada je posle šuta pogledao ka linijskom sudiji ostalo mu je samo da se uhvati za glavu. Ni Bojić, ni Gavrić, ali ni Nikola Trujić u dva navrata ipak nisu doneli Napretku pobedu. Trujić je najozbiljniju priliku imao pred sam finiš utakmice, ali se nije snašao sam pred Irimijom, pa je utakmica završena nerešenim rezultatom.  Mladi Nikola Popović zamenio je Nenada Mirosavljevića u 89. minutu, kapiten Napretka nije želeo da zadržava igru pa je izašao sa suprotne strane terena, a sudija je dao znak da se meč nastavi pre nego što je stigao da preda kapitensku traku nekom od saigrača na terenu, pa će kao zanimljivost ostati upisano da je Napredak kratak period ovog prijateljskog meča odigrao bez kapitena.  Marko Bošković, najnovije pojačanje Napretka, debitovao je danas u crveno-belom dresu. Bošković je u drugom poluvremenu zamenio Jeremića na poziciji desnog beka. Ekipi je podršku pored terena pružao i Darko Dunjić, koji će priliku vrebati u narednim mečevima ,jer još uvek ima problema sa povredom od utakmice sa Bošnjanom.

Teren: hotela Maks Rojal. Gledalaca: 100. Sudija: Sergej Semanov (Belorusija). Strelci: Mirosavljević 63' - Hergelegiju 4'.
NAPREDAK: Krznarić, Jeremić, Udovičić, Janičić, B. Milošević, Koković, Žeravica, Bojić, Gavrić, N'diaje, Mirosavljević. Igrali su još: Petrović, Bošković, Frimpong, Regan, Bajić, Živković, Trujić, Popović.
JAŠI: Irimija,Kretu, Tinču, Tiganasu, Milea, Vladu, Kućur, Tudor,Krenganis, Hergelegiju, Jonesk.