XS
SM
MD
LG
15.02.2013 Ž. Radivojević

Fudbalski put Djure Zeca, od Temerina do Pećinaca

Iako ima "tek" 23 godine, "fudbalski put" Djure Zeca je vrlo zanimljiv: od "Škole fudbala" TSK - a iz Temerina do pećinačkog Donjeg Srema! - Moja prva igračka je bila fudbalska lopta - kaže Djuro Zec - Toliko me je preokupirala, da se pomalo moglo naslutiti u kom će pravcu biti usmeren moj život. Aktivnije sam se počeo baviti fudbalom sa 6 godina u "Školi fudbala" TSK-a iz Temerina, koju je vodio Mališa Sudimac. U TSK-u sam bio do svoje 14 godine, kada prelazim u novosadsku Vojvodinu. U novoj sredini nisam se snašao najbolje i posle dve godine vraćam se u Temerin. Debitujem u seniorskom timu TSK-a sa 16 godina, kod trenera Milana Tepića. Na poziv ČSK-a prelazim u Čelarevo i oni me šalju na pozajmicu jednu godinu u Mladost iz Bačkog Jarka. Posle pola godine igranja i ČSK, dobijam poziv iz Sremske Mitrovice i za Srem igram jednu i po sezonu. Sledeći klub za koji sam igrao bio je Proleter iz Novog Sada.

U Donjem Srem je došao pre dva meseca.

- Donji Srem sam znao kao vrlo dobro organizovanu i kvalitetnu ekipu - nastavlja Djuro Zec - Saigrači su me dobro prihvatili. Na dvonedeljnim pripremama u Antaliji imao sam dobru "minutažu". Nadam se da sam opravdao poverenje. Inače, kao prvotimac Proletera u dva navrata sam igrao protiv Donjeg Srema. Od aktuelnih fudbalera Donjeg Srema, Ognjan Damnjanović mi je bio pola godine saigrač u Proleteru.

Po opštim ocenama, angažovanje Djure Zeca je "pravi potez" čelnika pećinačkog kluba. Veruje se da će igra Donjeg Srema u nastavku sezone biti brža, a napad ubojitiji.

 


Na snimku: Djuro Zec