XS
SM
MD
LG

Održan kamp talentovanih sudija Organizacije sudija FS Vojvodine

Kamp talentovanih sudija Organizacije sudija Fudbalskog saveza Vojvodine održan je od 08. do 10. decembra 2023. godine  u Bečeju. Učesnici Kampa bile su sudije iz Talent-mentor programa, odnosno 18 najtalentovanijih sudija iz sve tri grupe Vojvođanskih fudbalskih liga koji su u tri dana imali prilike da slušaju predavanja eminentnih predavača.
Učesnike Kampa pozdravio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić koji je istakao da je FSV uvek podržavao i da će podržavati ovakav vid rada Organizacije sudija jer na taj način se svakako doprinosi još većem boljitku i kvalitetu fudbala širom Vojvodine. Naglasio je značaj kontinuirane edukacije i najmodernije metodologije u procesu razvoja sudija. Prepoznavanje toga i dalje delovanje u tom pravcu rezultiralo je da već dugi niz godina najbolje domaće sudije dolaze iz regiona Vojvodine, što svakako nije slučajno.
Predsednik Organizacije sudija FSV Branko Pavlović se zahvalio generalnom sekretaru i obećao da će Organizacija sve učiniti kako bi opravdala poverenje čelnih ljudi Fudbalskog saveza Vojvodine i kako bi fudbal u Vojvodini i Srbiji bio i dalje najpopularniji sport.
Poseban pečat kao gosti i predavači na Kampu ostavili su FIFA sudije Novak i Miloš Simović koji su nesebično podelili svoje znanje sa polaznicima programa. Mlade sudije i mentori su predavanja ovih sjajnih gostiju pratili sa velikim interesovanjem uz maksimalnu pažnju, a utisci koje su poneli svojim kućama i svojim sudijskim organizacijama su fenomenalni. Predavači na Kampu bili su još i predsednik OS FSV, Branko Pavlović i nacionalni insruktori-predavači Nikola Tomičić i Jovica Šavija.
Kampu su prisustvovali i sjajni i posvećeni mentori sudija iz Talent-mentor programa Uroš Subotić, Goran Leković, Robert Kiš-Čepegi, Saša Bogićević, Jovica Milin, Dragan Milošević i Olajoš-Nađ Matija koji su u višesatnom razgovoru ukazali sudijama na sve pozitivne, ali i negativne stvari koje su uočene kod njih tokom jesenjeg dela sezone.
Na kraju treba istaći da je, uz krem sudijske organizacije Srbije i stoprocentan odziv sudija i mentora, Kamp apsolutno ispunio očekivanja i da će Organizacija sudija FSV i sam Fudbalski savez Vojvodine u prolećnom delu sezone imati snažnu osnovu i podršku u Talent-mentor programu.