XS
SM
MD
LG

Mura na srpski pogon

Slaven Kovačević - foto: nsmura.si

Od 6. septembra slovenačkog prvoligaša Muru iz Murske Sobote sa klupe vode srpski stručnjaci Vladimir Vermezović, kao šef stručnog štaba i prvi asistent Slaven Kovačević. Došli su u nevreme posle serije slabih rezultata na startu i trebalo je za kratko vreme ekipu konsolidovati i rezultatski stabilizovati. Na kraju su završili na šestom mestu (10 ekipa), sa skorom od osam pobeda, po četiri remija i poraza. Izborili su plasman u osminu finala kupa sa šansama da se plasiraju u narednu rundu. Mura je pre tri godine bila prvak, učesnik je Lige konferencije (između ostalih savladali Totenhem).

Vermezović i Kovačević su se upoznali na polaganju za licencu, gde je poznati stručnjak bio predavač. Mladi trener je zahvalan Vermezoviću na ukazanom poverenju i rad u Muri biće stepenica više u njegovom fudbalskom odrastanju. Kovačević nas upoznaje sa ekipom i napominje da se radi o mladom i perspektivnom sastavu.

- Jedan od ciljeva kluba je afirmacija mladih igrača i transferi u poznate evropske klubove. Mura je pogodno tle za talentovane igrače i svaki od njih ima dovoljno prostora da se nameтne i pokaže koliko vredi. Od ostalih odskače bočni napadač Austrijanac Šabanadža, drugi strelac lige (devet golova). Od igrača sa naših prostora tu su Petković i Spasojević. Kako nismo selektirali postoјеći tim, trudili smo se da iskoristimo potencijal svakog igrača za dobrobit ekipe. Liga je dosta interesantna, nema izrazitih favorita, svaka utakmica je teška na svoj način, pune su inteziteta, ali nema puno faulova. Vodeće Celje ulaže dosta, dva vrhunska kluba Maribor i Olimpija, sa velikom tradicijom, spadaju u red favorita - objašnjava Kovačević i dodaje da imaju odlične uslove za rad. Infrastruktura je, kako se može predpostaviti, u ligi na zavidnom nivou.

Fudbaleri Mure se nalaze na odmoru do 4. januara, kada je zakazana prozivka. Do 17. januara treniraće na svom stadionu kada se sele u tursku Antaliju.


Trener
UEFA Pro Licence
Broj godina: 43

Tottenham Hotspur 0 : 3 Rennes
Vitesse 3 : 1 Mura
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rennes 6 4 2 0 14
2 Vitesse 6 3 1 2 10
3 Tottenham Hotspur 6 2 1 3 7
4 Mura 6 1 0 5 3