XS
SM
MD
LG

Lenka i Aldin pobednici tradicionalne trke u Mrsaću

Masovan start seniorki, seniora i veterana na NAT u Mrsaću

Pomoravsko selo Mrsać kod Kraljeva i ovog 2. januara bilo je domaćin tradicionalne novogodišnje atletske trke. Prelepo vreme za ovo doba godine olakšalo je posao takmičarima, ali prijalo i gledaocima. Ipak, ove trke pamtiće se po znatno manjem broju takmičara. Nešto preko pedesetak njih iz nekoliko gradova Srbije i Republike Srpske našlo se na ovoj uličnoj trci, koju je ovoga puta svečano otvorila Mirjana Krčevinac, direktor kraljevačkog Doma zdravlja. Na startu su se našli učenici mesne OŠ „Petar Nikolić“. Kod devojčica pobedila je Lena Minić učenica 4. razreda, dok je kod dečaka pobedio Vukan Torlaković učenik 3. razreda. Potom su startovale mlađe i starije pionirke. Nerma Ćebović iz Novog Pazara je bila najbolja kod mlađih pionirki ispred svje klupske drugarice Ajše Zukorlić i atletičarke iz Raške Staše Milojević. Kod pionirki ponovo su dominirale atletičarke iz Novog Pazara, pobedila je Saida Mušović, ispred klupske drugarice Medine Mehić, dok je treća kroz cilj prošla Nevena Perović iz Raške. Mihajlo Jakšić iz Užica pobedio je kod mlađih pionira ispred klupskog druga Marka Mićevića i Nenada Kojovića iz AK Kraljevo. Kod pionira pobedio je Kaid Koca iz Novog Pazara, ispred Aleksandra Radovanovića iz AK Čelendž iz Kragujevca i Tomislava Petrovića iz AK Kraljevo. U trci mlađih juniorki na 1700 metara najbolja je bila Mina Belaćević iz AK Lazarevac ispred Lejle Mehić iz Novog Pazara i sester bliznakinje Ene Belaćević iz Lazarevca. Juniori su trčali 3400 metara, pobedio je Kabir Ziljkić iz Novog Pazara, ispred Nikole Beljakovića iz AK Kraljevo i Andrije Pavlovića takođe AK Kraljevo.

U trci dana, seniorke na 3400 metara činilo se da će ponovo slaviti Saima Murić, kao i prošle godine. Imala je ubedljivo vođstvo posle prvog kruga, ali je potom pala i kroz cilj je prva prošla atletičarka Novog Pazara Lenka Nikolić, ispred klupskih drugarica Umeje Bogućanin i Saime Murić.

Lenka Nikolić iz AK Novi Pazar pobednica u trci seniorki na NAT u Mrsaću

Veoma sam iznenađenja i srećna, naravno. Iskoristila sam svoju šansu, naporno sam radila cele prethodne godine i odlično sam počela ovu. Naš trener Rifat Ziljkić voli trku u Mrsaću, to je jedna velika tradicija i mi znamo da ako ovde pobedimo, godina će biti odlična. Nadam se da ću ove godine biti veoma uspešna na svim takmičenjima – u dahu je sa osmehom na licu rekla Lenka Nikolić, pobednica u trci seniorki na NAT u Mrsaću.

Aldin Ćatović pobednik trke dana seniori na 6800 metara na 54. Novogodišwim atletskim trkama u Mrsaću

U trci seniora na 6800 metara, do treće pobede u Mrsaću stigao je Aldin Ćatović atletičar Novog Pazara, ispred odličnog Đure Borbelja iz Apatina i triatlonca Ognjena Stojanovića iz Beograda.

Pobedio sam ponovo u Mrsaću, bio sam pobednik kao pionir na svom debiju u Mrsaću. Potom sam pobedio prošle godine i ove sve potvrdio. Nije bilo lako, ali sam imao dobar ritam koji drugi nisu mogli da prate. Jako sam srećan i ovo je dobar uvod u nastupe na EP za mlađe juniore, na SP gde bih takođe trebaslo da nastupam i nadam se budem veoma uspešan u 2024. godini – naglasio je Aldin Ćatović, pobednik u trci seniora na NAT u Mrsaću.

Zajednički start mlađih i starijih pionirki na trci u Mrsaću

Zavidan je bila konkurencija kod veterana gde su u različitim kategorijama blistali Živorad Dragović, Ljubiša Denić, Milan Matijević i Biljana Kosteska. Iako ovog 2. januara nije bilo takmičara iz Čačka, Kruševca, Ćuprije i još nekih atletski jakih sredina, rezultati ostvareni u ovom pomoravskom selu sjajna su uvetira u izuzetno bogatu atletsku godinu.