XS
SM
MD
LG

Škola fudbala za devojčice

Devojčica iz Kameruna Elikya Ba’ane, Željana Dujin i Rita Šreder (foto: FK Jedinstvo)

U Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Novog Bečeja, obnavlja se rad Škola ženskog fudbala, specijalno namenjena devojčicama, uzrasta od 7 do 15 godina. Školu fudbala vodiće Željana Dujin, studentkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, koja je ujedno i aktivna fudbalerka ŽFK Moskva iz Novog Sada, člana Prve ženske lige Srbije. Inače Željana je prve fudbalske korake načinila u Novom Bečeju, pre 12 godina, u ženskom fudbalskom klubu, koji je osnovao i deset godina uspešno vodio Radomir Šćepanovića, a potom igrala za TSC iz Kanjiže i zrenjaninski Proleter.

Željana Dujin sa velikim ambicijama pristupa novom izazovu: "Ovo je sjajna prilika za devojčice da isprobaju fudbal, razviju svoje veštine i upoznaju se sa timskim duhom i sportskim vrednostima. Škola fudbala će pružiti stručan i kvalitetan rad i veliku  podršku svakoj devojčici u njihovom sportskom napretku. Osim tehničkih veština, fokus će biti i na razvoju sportskog duha, timskog rada i fer-pleja. Cilj nam je da osnažimo devojčice, da se aktivno uključe u sport, da razvijaju svoje potencijale i steknu samopouzdanje. Takođe, škola fudbala pruža priliku za socijalizaciju i stvaranje novih prijateljstava kroz zajedničko treniranje i utakmice" - ističe buduća profesorka fizičkog vaspitanja Željana Dujin.

Otvaranje škole fudbala za devojčice u Novom Bečeju, predstavlja važan korak ka promociji ženskog fudbala, treniraće se dva puta nedeljno u sportskoj hali i terenima gradskog stadiona, a predviđeno je da se po potrebi drže edukativni časovi.

Piše: Stevan Davidović