XS
SM
MD
LG

Prvi i poslednji pored Morave, Derbi se igra na novom Lagatoru, u Pazarsku banju stižu moćni Pribojčani

Prvenstvo na Zapadu krenulo je pre tri nedelje a strasti su se rasplamsale. Iskusni strateg Slaviša Kovačević više nije na klupi FAP-a. Ni dobri rezultati nisu garancija da će stručnjak zadržati posao. Omladinac nije startovao u skladu sa ambicijama i neočekivani poraz od Vrelo Sporta bila je inicijalna kapisla da dođe do kuršusa između trenera Rosića i uprave kluba i razlaz je bio neminovan. Lider se na probleme konkurenata ne obazire i nova žrtva goropadnih zebri bili su čvrsti i uporni Milanovčani. Lozničani su uhvatili ritam i ubedljivo su dobili pored auto-puta, derbi u Požegi pripao je Slogi, gosti iz Podunavaca su ogorčeni suđenjem. Jošanica je u dva navrata vodila u Požarevcu i na kraju uzela bod, komšije iz Tutina su u Petrovcu osvojile prvi prolećni bod. Domaćini i gosti su podjednako bili uspešni(po tri pobede), strelci su bili izuzetno raspoloženi, oboren je rekord kola sa 29 golova.

Sedam utakmica 19. kola igra se u subotu i u Vrelu dan kasnije.

Komšijski derbi igraju Omladinac i Polet, koji na tabeli dele poziciju od petog do sedmog mesta. Ubljani su iskoristili loše izdanje domaćina i nezadovoljstvo igrača da odnesu tri velika boda, preko potrebna u borbi za opstanak. Posle utakmice trener Rosić je podneo ostavku vidno nezadovoljan situacijom u klubu. Naslednik se još traži, među imenima figurira Zoran Vujičić, bivši strateg Poleta. U nevereme dolaze komšije iz Ljubića, puni samopouzdanja nakon pobede nad Valjevcima. Vezali su dve pobede, imaju ubojiti napad predvođen Tripkovićem i bliži su uspehu.

Borac 1926 je apsolutni favorit protiv otpisanog fenjeraša iz Petrova i svaki drugi rezultat bio bi ravan senzaciji.Teže nego što se očekivalo došli su do planiranih bodova u Milanovcu, u 95. minutu preko Draškovića, donedavno igrača FAP-a. Sloga 33 je remijem sa direktnim konkurentom Tutinom definitivno otpala iz trke za opstanak.

Jedan od dva derbija začelja igraju Tutin i OFK Mihailovac. Domaćin je prvi bod u nastavku uzeo u Petrovcu, ali je pocrveneo najbolji igrač Trtovac. Za Tutin je jedina opcija pobeda, remi nikom ne odgovara. Ekipa pored auto-puta nije mogla da pruži ozbiljniji otpor Loznici i za njih jedina opcija na vrućem i dalekom gostovanju je pobeda. Biće to okršaj najslabijeg domaćina (devet bodova) i skromnog gosta (tri boda, bez pobede).

Derbi se igra na novom Lagatoru, gde dolazi Sloga iz Požege. Oba rivala su bila uspešna u proteklom kolu i trenutno se nalaze na deobi trećeg mesta, ko dobije izdvojiće se iza vodećeg dvojca. Loznica je kao domaćin nanizala pet pobeda, dok su gosti treća ekipa po uspešnosti na strani (16 bodova).

U Podunavcima se sastaju Real i Mladi radnik. Domaćin je pored poraza u Požegi izrazio nezadovoljstvo suđenjem, smatrajući da je prestrogo dosuđen penal zа rivala i kod gola, navodno, lopta je prethodno napustila teren. Trener Aleksandar Petaković je po drugi put u sezoni dobio crveni karton i žali se na tretman takozvanih “malih” klubova, među koje ubraja Real. Mladi radnik je odigrao buran remi sa Jošanicom i u dva navrata se vraćao iz minusa. Ključni igrači su prvi strelac Janković, Redžić i vezni Živanović, radi se o ozbiljnoj ekipi jasno koncetiranoj.

Jošanica u Pribojskoj banji dočekuje favorizovane Pribojčane. Da im je neko pre Požarevca ponudio bod, rado bi prihvatili, ali po razvoju situacije na terenu žale za tri boda. Imali su peh da je golman Simić nezgodno doskočio i povredio zglob, tako da neće konkuristai za sastav kao i veteran Ferizović. U Priboju je bilo burno, ne samo na terenu, gde su dominirali protiv Zlatiboraca, nego i na klupi. Iskusni trener Slaviša Kovačević je pomalo neobjašnjivo napustio klub. Dok se ne pronađe trajnije rešenje ekipu će voditi predsednik Jovica Vasilić.

Najviše su razočarali u prethodna tri kola Zlatibor i Budućnost Krušik 2014. Domaćinu sa Cvetanovskim ne ide i jedan bod je srozao ekipu među ugrožene klubove. Doživeli su brodolom pored Lima i ubedljiv poraz. Od kako je Valjevce napustio trener Simić nikako im ne ide. Nanizali su tri poraza, poslednji u Čačku od napadački nastrojenog Poleta i ne mogu se pohvaliti izdanjima na strani.

U nedelju se igra utakmica između Vrelo Sporta i Takova, dva konkurenta u borbi za opstanak. Nakon dva poraza, Ubljani su zablistali u Zblaću i podsetili da nisu zaboravili da igraju i pobeđuju. Takovo je vodilo protiv lidera i bilo na pragu iznenađenaj, ali su matirani u dubokoj nadoknadi. U sredu su odigrali finale Moravičkog okruga i neočekivano izgubili od zonaša Ovčara iz Markovca. Ipak, prvenstvo je prioritet i borba za opstanak je primarna.


Polet (Lj) 3 : 0 Real
Jošanica 2 : 2 Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 1 : 1 Borac 1926
FAP 2 : 1 Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 4 : 2 Omladinac (Z)
Sloga (P) 3 : 0 Takovo
OFK Mihajlovac 2 : 2 Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 24 20 2 2 62
2 FAP 24 19 2 3 59
3 Sloga (P) 24 13 4 7 43
4 Loznica 24 10 8 6 38
5 Real 24 10 4 10 34
6 Polet (Lj) 24 11 1 12 34
7 Budućnost Krušik 2014 24 8 9 7 33
8 Mladi radnik 1926 24 7 9 8 30
9 Omladinac (Z) 24 8 6 10 30
10 Takovo 24 8 5 11 29
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Jošanica 24 5 9 10 24
13 Tutin 23 6 6 11 24
14 Sloga 33 24 6 6 12 24
15 Vrelo Sport 24 5 6 13 21
16 OFK Mihajlovac 24 4 6 14 18