XS
SM
MD
LG

Mladost GFK Jagodine protiv silnih "gumara", Knjaževčani za goli život pored Nišave očekuju Kruševljane, "staklarci" na popravnom dočekuju Meševo

Na Istoku Trayal pobeđuje, ostali se snalaze i fokus je više okrenut ka borbi za opstanak. 20. recku “gumari” su upisali protiv Piroćanaca, mada su gosti ogorčeni delenjem (ne)pravde. Meševo je teže od očekivanog dobilo Pčinju, u derbiju “orlovi” su uzeli meru “staklarima”. Najzad je Vlasina slavila protiv Paraćinaca, Timočanin je u trgikomičnom meču izgubio u Kladovu. Svilajčani su bili ubedljivi sa Dunavom, Popovčani su posle debakla u Pirotu, iznenadili Jagodince. Domaćini su bili neumoljivi i samo su “gumari” odneli bodove sa gostovanja, postignuto je 25 golova. Istok je “domaćinska” liga, ako izuzmemo Tryal, gostima pripadaju tek mrvice. Recimo osmo Jedinstvo 1936 osvojilo je pet bodova, ostali ispod daleko manje, a Pčinja i Žitorađa ni bod. Тimovi su se grupisali u sredini sa malom bodovnom razlikom, tako od petih Jagodinaca i 11. Đerdapa razlika je osam bodova.

Od dva derbija prvi se igra u Nišu između OFK Sinđelića i Radničkog iz Svilajnca. Domaćin je naređao pet pobeda u Durlanu i osokoljeni trijumfom pored “staklare” računaju na nastavak serije. Motivisanim gostima suprostaviće se bez Ivečića i Cvetkovića. Radnički je postigao golove na vreme i trener Terzić ne krije zadovoljstvo pristupom tima protiv Dunava. U sredu su slavili u lokalnom kupu protiv Morave iz Ćuprije, nakon boljeg izvođenja penala. U Durlan idu oslabljeni, bez Sujića, Petrovića i Šapića, I na gostovanjima su vezali pet neuspeha. Očekuju da dobiju meč sa Timočaninom, za “zelenim stolom” i uplove u mirnu sredinu.

Dunavski derbi igra se u Prahovu i domaćinu dajemo blagu prednost. Dunav uglavnom pobeđuje kod kuće, gubi na strani, poput rivala iz Kladova. Zbog domaćeg terena imaju izvesnu prednost, ali prognoze mogu da padnu u vodu jer je gostima svaki bod dragocen. Savladali su na mišiće Knjaževčane, koji ne kriju da je domaćin imao obilatu pomoć sudija.

Lider dolazi u Jagodinu po nova tri boda, to ne krije a na mladom sastavu domaćina je da pokuša da bude prvi koji će ih bar trenutno usporiti. Plavi su neugodno iznenadili i izgubili u Popovcu, ali ako se zna da je trener Gošić u ekipu uvrstio dva kadeta, Trajkovića i Zdravkovića, razumljivo je da im rezultat nije tolika preokupacija koliko razvoj mladih igrača. Iskusan stručnjak je emotivno vezan za Kruševljane gde je pre 30-ak godina počeo seniorski rad i u pet navrata sedeo na klupi “gumara”. Treba li ponavljati da je lider vrhunski orgsnizovan klub, sa sjanim pojedincima, rivali stiču utisak da imaju blagu naklonost ljudi u “žutom”. Jagodinci su neporaženi kao domaćini, a gosti u strašnoj seriji, tako da će jedna tradicija pasti u vodu.

Piroćanci dočekuju komšije sa juga Vlasinu, kojoj gori pod nogama. Još se nisu smirile strasti pored Nišave a tiču se karambola u Kruševcu. Smatraju da su sva tri gola “gumara” neregularna i postignuta iz ofsajd pozicije, odnosno sumnjivog jedanaesterca. Radnički igra toplo-hladno i poraze smenjuju pobede i obrnuto, mada statistika kaže da bolje partije pružaju van Pirota. Vlasina je uknjižila prvu prolećnu pobedu nad konkurentom iz Paraćina i uhvatili priključak sa ostalim ugroženim timovima. Gosti se još nisu radovali van Vlasotinca i otuda tako nisko na tabeli.

Jedinstvo i Pčinja se nalaze na 12. i 13. mestu, sa tri boda viška u korist domaćina. Jedinstvo je iz prethodne tri utakmice uzelo jedan bod i dodatno zakomplikovalo sebi situaciju. Uglavnom osvajaju bodove na svom terenu, kao i gosti, koji su na strani bez boda.

U nedelju igraju se mečevi u Paraćinu, Pirotu i Žitorađi.

SFS Borac je ponovo domaćin i ima priliku da popravi utisak i bledog izdanja protiv OFK Sinđelića. Domaćin je vezao dva neuspeha i protiv još jednog kvalitetnog rivala kao što je Meševo probaće da se pozitivnim rezultatom stabilizuju u gornjem domu. Kruševljani su uz manje poteškoće savladali Pčinju i beleže solidna izdanja na strani. Očekuje se efikasna i otvorena utakmica dva rasterećena rivala sa podjednakim šansama na uspeh.

Timočanina su zadesili silni pehovi i zbog suspenzije terena kao domaćini igraće u Pirotu. Trener Vidojević kaže da je meč u Kladovu izgledao tragikomično. Od dva penala smatraju da je drugi izmešljen, sudije su koristile svaku priliku da ih saseku u začetku akcija i zbog podeljenih kartona biće oslabljeni za meč sa Jedinstvom 1936. Kruševljani su se stabilizovali iz iz tri kola uzeli sedam bodova, mada na gostovanjima pružaju blede partije (pet bodova).

Žitorađa je zaređala sa porazima i odavno su se oprostili od Srpske lige, ali mogu kao domaćini pojedincima zagorčati život, kao Đerdapu. Da nevolja bude veća, doznali smo da im je teren suspendovan i sa Budućnošću će odigrati u Popocu. Budućnost je nakon katastrofe pored Nišave, smogla snage da se reorganizuje i motivisano uđu u duel sa mladim Jagodincima i osvoje preko potrebna tri boda.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) 0 : 1 Jedinstvo 1936
SFS Borac 2 : 2 Budućnost (P)
OFK Sinđelić 1 : 2 Trayal
Dunav 0 : 2 Vlasina
Pčinja 4 : 0 Timočanin
Žitorađa 0 : 4 Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 3 : 0 Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 25 25 0 0 75
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 25 13 4 8 43
4 Jedinstvo 1936 25 12 5 8 41
5 Radnički (P) 25 13 1 11 40
6 SFS Borac 25 12 3 10 39
7 GFK Jagodina 25 11 5 9 38
8 Radnički (S) 25 11 3 11 36
9 Jedinstvo (P) 25 10 4 11 34
10 Budućnost (P) 25 8 8 9 32
11 Dunav 25 10 2 13 32
12 Vlasina 25 8 6 11 30
13 Đerdap 24 9 3 12 30
14 Pčinja 25 9 1 15 28
15 Timočanin (-5) 25 5 3 17 13
16 Žitorađa 25 3 2 20 11