XS
SM
MD
LG

"Gumari" protiv Prahovčana nastavljaju seriju, derbi u Meševu, Piroćanci pamte poraz pored Nišave, niški derbi u Popovcu, mladost domaćina na iskusne "orlove"

Istok u sredu radi prekovremeno, na programu je 24. vanredno kolo. Protekli vikend bio je izuzetno efikasan, domaćini su imali više uspeha (četiri pobede), postignuta su 32 rekordna gola. Samo u Paraćinu strelci su bili izizetno raspoloženi i oboren je rekord po broju pogodaka na jednom meču. “Staklari” su dobili Kladovčane (6:4) u igri bez odbrana. Najkraće je trajao meč u Pirotu i završen je posle tri minuta. Timočanin je na teren izveo sedam igrača i kad se navodno golman povredio to je bio kraj i lider će za zelenim stolom upisati nova tri boda. Piroćanci su iskalili bes na Paraćincima, takoće, i Jagodinci su najzad pobedili, sedam golova palo je u Žitorađi (pet u mreži domaćina). Bez pobednika bilo je u Svilajncu i Nišu.

Derbi se igra u Meševu i sledi duel ekipa koja se nalaze na deobi drugog i trećeg mesta (po 40 bodova). Meševo je ostao dužnik Piroćancima, jer su odneli bodove sa Nišave. Od odlaska trenera Milana Nikolića domaćin ne pruža igre primerene visokom plasmanu. Da li je bod osvojen na vrućem gostovanju u Durlanu nagoveštaj da se vraćaju na nivo forme od jesenas, ostaje da se vidi protiv efikasnih i uspešnih gostiju. Lako su dobili Jedinstvo i već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. Domaćin će biti bez Žiže, a rival će biti oslabljen za odsustvo Mančića Kamenovića i požutelog Dimitrova.

Jedinstvo se još nije obezbedilo i u meču sa GFK Jagodinom pokušaće da otklone dilemu. Ubedljivo su poraženi pored Nišave i dobar teren u Paraćinu je mesto gde su osvojili gro bodova. Mladi Jagodinci su podbacili u nastavku sezone(osam bodova). Imaju mlad i motorički nastrojen tim sa vedetama kao što su Nikolić, Zogović, Todorić, Ranđelov... i očekuje se otvorena utakmica sa dosta golova.

Pčinja je favorit protiv poslednje Žitorađe. Sve bodove su osvojili u Trgovištu i nema razloga da tako ne bude i u sutrašnjem duelu. Najverovatnije da će se između Vlasine i Pčinje tražiti treći putnik za zonu. Adut im je mali i specifičan teren i nesnalaženje rivala znalački koriste. Žitorađa se odavno oprostila od lige, ali igraju angažovano I pošteno I treba pozdraviti odluku trenera Gavrilovića, koji neće moći da pomogne ekipi.

Vlasina je bliža pobedi protiv prilično uzdrnanog Timočanina koji se najverovatnije pomirio sa ispadanjem iz lige. U Pirotu je u znak protesta izašli sa sedam igrača na teren i kad se u 3. minutu povredio golman došlo je do prekida utakmice. Vlasina sa Miloševićem, Stojkovićem, Stojanovićem ima respektabilan sastav i tek su u poslednje vreme zaigrali kako teba. Žitorađi su dali pet golova, ali nije bilo lako i jedanaesterac je prelomio utakmicu kod rezultata 3:2.

Trayal će protiv Dunava imati ozbiljniji trening, mada je poslednja Žitorađa uspela na Mladosti da postigne dva gola. Kako su u Pirotu odigrali tri minuta, spremni i orni čekaju Prahovčane da nastave pobednički niz i nezadrživo jure ka ligaškom rekordu. Dunav redovno pobeđuje u Prahovu, prebrinuli su brige oko opstanaka i sa novim-starim trenerom Sinišom Todorović žele do kraja odigrati mirno, bez tenzija.

Niški derbi se igra u Popovcu i obećava zanimljivu i gledljivu fudbalsku predstavu. Budućnost se propisno ispromašivala u Prahovu i za to bila kažnjena sa “bele tačke” Trener Najdanović je u protokolu imao čak 14 bonusa. Mlada ekipa zna da se rastrči, koriste brzu tranziciju i nalaze se na 50 odsto učiunka u drugom delu. OFK Sinđelić je u kupu ubedljivo dobio sutrašnjeg rivala i kao da su zapali u izvesnu krizu rezultata. Kao u Kladovu i protiv Jedinstva 1936 imaju zamerke na deljenje pravde i neujednačen kriterijum. Težak i nakvašen teren biće najveći protivnik rivalima.

U Kruševcu nas očekuje neizvestan meč između Jedinstva 1936 i SFS Borca. Domaćin u nastavku igra još bolje (17 bodova) i zajedno se nalaze na deobi petog i šestog mesta. Podigli su formu, daju golove i u sutrašnjem odmeravanju snaga bliži su pobedi. Paraćinci su obeležili prvenstvo najefikasnijom utakmicu sa upornim gostima iz Kladova (6:4). Utakmica bez odbrana obradovala je navijače, ali zabrinula trenera Rajčića, jer zna da u Kruševcu mora zategnuti linije ukoliko želi da odoli ambiciozno domaćinu, koji se iz Durlana vratio sa bodom.

Đerdap se nalazi pred velikim pritiskom i u obavezi je da pobedi odličan sastav iz Svilajnca, koji u nastavku igra kao preporođen (19 bodova). U Paraćinu su primili šest, dali četir gola i u Fetislamu su robusna i agresivna ekipa, koja najčešće. Činjenica je da Svilačani imaju znatno kvalitetniji sastav i brine ih kako će biti tretirani od strane ljudi u “žutom”.


Meševo : GFK Jagodina
Radnički (P) : Žitorađa
Jedinstvo (P) : Timočanin
Pčinja : Dunav
Vlasina : OFK Sinđelić
Trayal : SFS Borac
Budućnost (P) : Radnički (S)
Jedinstvo 1936 : Đerdap
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 25 25 0 0 75
2 Meševo 25 13 4 8 43
3 OFK Sinđelić 25 13 4 8 43
4 Jedinstvo 1936 25 12 5 8 41
5 Radnički (P) 25 13 1 11 40
6 SFS Borac 25 12 3 10 39
7 GFK Jagodina 25 11 5 9 38
8 Radnički (S) 25 11 3 11 36
9 Jedinstvo (P) 25 10 4 11 34
10 Đerdap 25 10 3 12 33
11 Budućnost (P) 25 8 8 9 32
12 Dunav 25 10 2 13 32
13 Vlasina 25 8 6 11 30
14 Pčinja 25 9 1 15 28
15 Timočanin (-5) 25 5 3 17 13
16 Žitorađa 25 3 2 20 11