XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Bojić zna sa favoritima, tri preokreta u nedelju

U prve dve subotnje utakmice gradskih šabačkih liga bodovi su ostali domaćinima. Daleko lakše to je bilo u slučaju Mladosti Sv. koja je sa 7:0 dominirala protiv Jedinstva. Već u 16. minutu bilo je 2:0, da bi im direktan crveni karton gostujućeg golmana tri minuta kasnije samo otvorio put ka ubedljivom trijumfu. Slogi je trebalo nešto više od sat vremena kako bi načela gol Culjkovića, što im je zapravo pošlo za rukom dok su imali igrača manje u polju. Pobedu su osigrali iz kasnije dosuđenog jedanaesterca.

Čak četiri utakmice u nedelju završile su se rezultatom 2:1, od kojih tri u Pocerini i to još u dva navrata sa preokretom. Mladost Sl. i Metlić su prvi zadali udarac u svojim mečevima, da bi na kraju ostali bez bodova i to u gotovo identičnim minutima. Galeb je u Metliću poveo u 84. minuti, dok je samo minut kasnije i Zablaće kompletiralo rezultatski preokret na svom terenu. Poslednji takav ishod viđen je u susretu dve koceljevačke ekipe, Borac BTG i Rudar DCR. Meč je odigran pred velikim brojem gledalaca, uz isticanje igrača sa prezimenom Tomić. Nebojša na strani domaćina izjednačio je rezultat u 20. minutu, dok je Ivan bio zadužen za golove u redovima gostujućih fudbalera - u 12. i 62. minuti. Bojić je vezao i treći trijumf, ostvarivši ubedljiu pobedu protiv drugoplasiranog Jelena. Tim iz Jelenče je samo na kratko uspeo da se vrati u utakmicu posle uspešno realizovanog kaznenog udarca Jovice Đokića, ali je domaćin uzvratio u finišu iz svog penala i drugog gola Ladomira Žunića, a zatim i pogotka u režiji rezerviste Predraga Rajičića koji je ušao neposredno pre toga. Po završetku ove runde ostaje utisak da ćemo uzbudljiviju završnicu gledati u grupi Mačva, mada će Rudar čija prednost sada iznosi šest bodova (36), uz trenutno bolji međusobni odnos, u naredna tri kola snage odmeravati sa ekipama koje zauzimaju najbliža moguća mesta iza njega – Zablaće (D), Mladost Sv. (G) i Jelen (D). Mladost Sv. i Jelen ponovo imaju identičan broj bodova (30), dok je Zablaće (27), takođe ponovo, na samo tri boda iza ovog dvojca. Galeb (22) i Bojić (19) ostaju na svojim pozicijama i sa razlikom od tri boda, s tim da će Galeb imati mnogo teži raspored do kraja prvenstva.

Najdinamičnija utakmica nedeljnog programa i sa najvećim tenzijama viđena je u Slepčeviću gde su igrali Omladinac i Torpedo. Mnoštvo kartona je podeljeno na meču, od kojih i tri crvena, koji se završio u korist gostiju (1:2). Sva tri gola postignuta su za osam minuta – od 57. do 65., uz napomenu da su Tabanovčani najpre poveli sa 2:0. Šest golova na utakmici Savacium – Roma čini je jednom od najefikasnijih u ovom kolu. Domaći su rešili meč u svoju korist rezultatom 4:2, iako su gosti veoma rano poveli, u 2. minutu preko Stanka Stankovića. Ključnu prednost svom timu doneo je dvostruki strelac Nemanja Arsić koje je upisao pri rezultatu 1:1. Napredak i Partizan su odigrali nerešeno (1:1), pa su tako i jedni i drugi osvojili svoj prvi prolećni bod. Ekipama je pripalo po poluvreme, a treba napomenuti i to da je komšijski derbi ispratio veliki broj ljudi. Usled pauze Sanrajsa, Sloga se sada poravnala sa liderom (34), Torpedo je na trećem mestu i na istoj udaljenosti sa 30 bodova. Drugih pomeranja nije bilo, osim što se razlika između nekolicine ekipa u donjem delu tabele smanjila.

Izvor: ofssabac.org.rs


Savacium 3 : 0 Culjković
Roma - Odžino selo 2 : 1 Partizan
Napredak 0 : 4 Torpedo 1924
Sunrise Šabac : Omladinac 2013
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Torpedo 1924 14 12 0 2 36
2 Sunrise Šabac 13 11 1 1 34
3 Sloga 14 11 1 2 34
4 Omladinac 2013 13 7 1 5 22
5 Roma - Odžino selo (-2) 15 6 0 9 16
6 Partizan (-1) 14 4 2 8 13
7 Culjković 15 4 0 11 12
8 Savacium (-1) 14 4 1 9 12
9 Napredak 14 0 2 12 2