XS
SM
MD
LG

Karaburma svetilište i čistilište, Ubljani imaju drugu meč loptu, "oklopnici" u centar "čivije"

Foto: Prva liga Srbije

Proteklo drugo kolo plej-ofa Mozzart Bet Prve lige donelo je promenu na mini tabeli, ali sa malom bodovnom razlikom. Do 70. minuta Smederevci i Ubljani imali su pozicije iza novog prvaka, da bi za dvadeset minuta ostali praznih šaka. RFK Grafičar i Inđija uspeli su da preokrenu rezultat u nadoknadi vremena. OFK Beograd je golovima najboljeg strelca Georgijevića u Odžacima proslavio titulu pet kola pre kraja, tako da u narednim utakmicama može odigrati raasterecen, bez pritiska. Mitrovčani su dobili savski okršaj bez takmičarskog značaja, čisto radi prestiža, a Šapčani sami sebi dali gol, tako da tri tima sa začelja poravnati ulaze u naredno kolo. Da rezimiramo: tri utakmice završene indetičnim rezultatom (2:1), s tim da su domaćini i gosti imali podjednaki učinak.

Na Staroj Karaburmi igraju novi prvak i drugoplasirana Inđija. Zeleni su u “Hičkokovskoj” završnici preko Desančića u nadoknadi došli do bodova koje moraju da overe u derbiju protiv moćnog lidera. Prvak uveliko slavi, ali ne sme se mnogo opustiti, ako ništa drugo ono zbog renomea i regularnosti šampionata. Prethodnu utakmicu obeležio je golovima Stojsavljević, u Odžacima seriju je nastavio Georgijević. Sremci neće propustiti priliku da prvi čestitaju pravaku, neizvesno je koju će računicu i motiv imati domaćin, i koji će sastav trener Krunić izvesti na teren. Gosti ćebiti jači za iskusnog strelca Slavišu Stojanovića.

Ponovo se igra derbi pored Tamnave i domaćin ima drugu meč loptu u duelu sa uzdrmanim Tekstilcem. Jedinstvo je vezalo dva neuspeha i pod hitno im je potrebno da se rezultatski vrate, sve drugo definitvo ih udaljava od druge pozicije. Ekipa iz Odžaka možda veće probleme ima van terena i preokupirani su velikom neizvesnošću oko sumnjivih utakmica, tako da za njih ni pobeda ne znači puno, s obzirom da im preti oduzimanje bodova.

Smederevo 1924 je iz prvog šuta povelo pored “Rajka Mitića” i individualnom greškom izgubili prednost, imali dva zicera i na kraju bili kažnjeni. Savom i Dunavom do tvrđve “doploviće” Šapčani, bez većih pretenzija, opušteni i spremni da potvrde solidno prolećno izdanje. Nezgodna su ekipa, odlikuje ih brzina, agresija, i pitanje je koliko će to biti dovoljno protiv ambicioznog i silno motivisanog domaćina.

Radnički je ponovo domaćin na Hesni i na drugoj strani terena za rivala će imati mlad sastav RFK Grafičara. Domaćin je pobedom nad Mačvom sačuvao tradiciju a u tome im je autogolom pomogao Marković. Grafosi su se propisno ispromašivali u duelu sa “oklopnicima”, pogađali prečku, stativu, i iz dominacije golovima Mladenovića i Ajdera iz lepe akcije zasluženo slavili. Sa Radničkim nemaju pozitivan bilans i brine ih defanzivan poristup i opstrukcija igre rivala.


RFK Grafičar 1 : 1 OFK Beograd
Smederevo 1924 1 : 1 Tekstilac
Radnički (SM) 0 : 1 Jedinstvo (Ub)
Mačva 2 : 2 Inđija Toyo Tires
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 36 22 6 8 72
2 Jedinstvo (Ub) 36 19 7 10 64
3 Inđija Toyo Tires 36 17 7 12 58
4 Tekstilac 36 15 11 10 56
5 Smederevo 1924 36 14 14 8 56
6 Mačva 36 13 11 12 50
7 Radnički (SM) 36 13 10 13 49
8 RFK Grafičar 36 12 11 13 47