XS
SM
MD
LG

Lider cilja Zlatiborce i "gleda" u komšiluk, "kamiondžijama" se Čačak posrećio i traže treću pobedu u Zablaću, lokalni derbi u Tutinu odlučuju trenuci inspiracije

Kako prvenstvo na Zapadu ulazi u završnicu postaje sve zanimljivije i neizvesnije. Do pre dva kola Čačani su imali veliku zalihu od osam bodova ispred FAP-a da bi porazom od direktnog konkurenta i remijem na Pećinama omogućili “kamiondžijama” da se približi na tri boda. Pribojčani su u igri na jedan gol svavladali Vrelo Sport, Sloga je nakon tri neuspeha bes iskalila na Realu, Požarevljani su dobili Omladinac, Jošanica je odolela zvučnim Lozničanima, dok su Petrovčani nastavili uspešnu seriju i uzeli bod pored auto-puta. Domaćini i gosti su podelili kolač na ravne časti (po četri pobede), postignuto je 25 golova.

Borac 1926 je uzeo predah u nevereme i ukoliko žele da zadrži “kamiondžije” na odstojanju moraju dobiti Zlatibor. Realno gledaju kada kažu da je nerešen rezultat realan i odslikava dešavanja na meču u Valjevu. Zlatibor je podigao formu i četiri kola su bez poraza (osam bodova), trebaće još bodova da neutrališu veliki martovski minus. Tutin je iznenadio na Švajcariji i domaćina uskratio za planirane bodove.

Vrelo Sport je iz jedine akcije i šuta na gol uspeo da povede u Priboju i bunkerom odolevao do 78. minuta. Da su tako igrali angažovano kod kuće ne bi došli u gotovo bezizlaznu situaciju. Prethodna četiri utakmice su bili neuspešni (pet bodova) i izgubili korak za konkurentima. Dočekaće bezbrižne komšije iz Valjeva, koji su iznenadili lidera borbenim i agresivnim pristupom zasluženo osvojili bod i ponovili uspešno izdanje od jesenas sa liderom.

Lokalni derbi odigraće se u Tutinu, gde dolazi Jošanica. Utakmica koja može mnogo da donese i odnese. Oba rivala nalaze se u sličnoj situaciji i bodovi su neophodni. Tutin je na Švajcariji ostao neporažen i za bod je ispred komšija iz Pazarske banje. Kad su u pitanju dueli dva rivala, forma ne mora da ima prioritet i najčešće odlučuje pojedinačna inspiracija, individualni propusti, veći motiv, želja...

FAP treći put dolazi u Čačak, ovog puta u Zablaće sa obavezom da ponovi dva prethodna rezultata (pobede nad Borcem 1926 i Poletom). Dugo su se mučili sa ekipom iz Vrela, koja je iz jedinog napada dala gol. Izveli su čak rekordnih 19 kornera (14 u prvom poluvremenu), uputili 16 udaraca ka golu Ubljana (devet u okvir gola) i zahvaljujući dvostrukom strelcu Plaziniću (13 golova) slomili otpor žilavog i defanzivnog protivnika. Za Omladinac kažu da se radi o nezgodnoj i motivisanoj ekipi i kao čačanski klub, pokušaće da “pomogne” sebi i komšijama sa Gradskog stadiona. Srpskoligaš iz Zablaća ima primedbe na suđenje u Požarevcu i smatraju da su oštećeni za nedosuđeni penal. Imaju skroman roster, nekvalitetne bonuse, ali će se favorizovanom i fizički dominantnom gostu hrabro suprostaviti, izaći visoko i pokušati da iznenade.

Duel dve Sloge u Petrovcu privlači pažnju, pre svega zbog buđenja domaćina, koji se podigao i zaređao sa pozitivnim rezultatima (tri pobede i dva remija). Uzeli su bod pored auto-puta i približavaju se ostalim konkurentima u borbi za opstanak. Ekipa iz Požege je nakon tri neuspeha savladala ubedljivo mlad sastav Reala i učvrstila se na trećem mestu. Domaćin je pored Mlave vezao tri pobede, na drugoj strani imenjak iz Požege pokvario je bilans na strani i odavno nije slavio.

OFK Mihajlovac se oprostio od Srpske lige, ima najmanje pobeda i najviše poraza (14) i u nastavku su osvojili skromnih pet bodova. Nisu uspeli da savladaju direktnog konkurenta iz Petrovca i do kraja treba da odigraju, ako ne motivisano, ono da se na dostojanstven način oproste od lige, ne utičući na regularnost lige. Dočekaće Polet koji ređa više pobede nego poraza i visoko je na tabeli (šesto mesto), po učinku u drugom delu su treći na tabeli. Ubedljivo su dobili mlade Podunavce i izjednačili se na tabeli.

Loznica i Real nalaze se na susednim pozicijama, s tim da tim sa Lagatora ima prednost od četiri boda. Zeleni su se vratili neporaženi iz Pazarske banje, to im je drugi remi, nakon tri poraza. Real pada u formi (tri kola-jedan bod) i zahvaljujući promenljivim rezultatima konkurenata nisu pali na tabeli. Poraženi su ubedljivo u Čačku i u nastavku su osvojili manje od polovine bodova. Rivali će odigrati bez pritiska i očekuje se dosta golova.

Takovo igra promenljivo i ubedljivo su poraženi u Požegi. Prvo poluvreme su odigrali loše i to se defanzivno odrazilo na terenu. Delovali su fizički istrošeno, u drugom poluvremenu su došli sebi, ali nedovoljno za bolje izdanje. Sasataju se sa Mladim radnikom 1926, koji ima bod više i slavio je u odmeravanju snaga sa Omladincem. Dva penala i sigurni Marković bila su dovoljna da slave vrednu pobedu. Dugo su bez povređenog strelca Jankovića, srećom nije se značajnije odrazilo na rezultate.


Sloga (P) : Polet (Lj)
OFK Mihajlovac : Mladi radnik 1926
Sloga 33 : FAP
Takovo : Budućnost Krušik 2014
Omladinac (Z) : Zlatibor
Vrelo Sport : Jošanica
Borac 1926 : Real
Tutin : Loznica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 26 21 3 2 66
2 FAP 26 20 3 3 63
3 Sloga (P) 26 15 4 7 49
4 Real 26 12 4 10 40
5 Loznica 26 10 9 7 39
6 Budućnost Krušik 2014 26 10 9 7 39
7 Polet (Lj) 26 12 2 12 38
8 Takovo 26 9 5 12 32
9 Mladi radnik 1926 26 7 10 9 31
10 Omladinac (Z) 26 8 7 11 31
11 Zlatibor 26 8 6 12 30
12 Jošanica 26 5 11 10 26
13 Tutin 26 6 8 12 26
14 Sloga 33 26 6 7 13 25
15 Vrelo Sport 26 5 6 15 21
16 OFK Mihajlovac 26 4 6 16 18