XS
SM
MD
LG
06.05.2024 Administrator

Sezona snova za Mariju Anu Milinković: Sa Pala do Italijanske slave

Photo credits: FC Inter/inter.it

Polusezona iz snova za Mariju Milinković u italijanskom gigantu Interu iz Milana. Paljanka je od dolaska u Inter prosto nezamnjiva u timu Rite Guarino i apsolutno je igračica od najvećeg poverenja.

Od dolaska u klub i čuvenog debija u Firenci kada je postigla i gol iz jedanaeserca, odmah je zauzela svoje mesto i odigrala kao starter svih 10 prvenstavenih utakmica. 

"Iako Inter ima uvek najveće ambicije, svi mi u klubu smo prezadovoljni sa Marijom, njenim igrama i ponašanjem. Fenomenalan je način kako se uklopila i adaptirala na standarde italijanske lige i od nje očekujemo sve bolje i bolje partije. Sa nestrpljenjem očekujemo novu sezonu kada ćemo siguran sam biti pretendent za osvajanje titule u italijanskom prvenstvu", ubeđen je direktor Intera Leonardo Bonomi.

U samo tri meseca od dolaska u Milano, Marija je izrasla u igračicu o kojoj se priča u evropi, i koja trenutno na svojim plećima nosi veliki Inter. U utakmici ovog vikenda protiv šampiona Rome na gostovanju u Rimu, Milinković je briljirila na sredini terena, a zabeležila je i asistenciju za gol Line Magul.

"Marija pokazuje visok nivo zrelosti za tako mladu igračicu od devetnaest godina, što nije tako uobičajeno. Uklopila se idealno u ekipu, svi joj verujemo kako mi u stručnom štabu tako i same devojke na terenu. Njenim dolaskom dobili smo mnogo toga što nam je nedostajalo na početku sezone, tako da nas ne čude sve bolje igre cele ekipe kako sezona odmiče", hvala svoju fudbalerku trenerica Rita Guarino.

Marija Milinković je apsolutno najbolja fudbalerka treće dekade 21. veka Bosne i Hercegovine. Naime već je tri puta uzastopno izabrana za najbolju fudbalerku naše zemlje, a po svemu sudeći neće biti ni dileme u izboru za najbolju u sezoni 2023/24.