XS
SM
MD
LG

Gatovci se baš naljutili na "majstore", "ere" spremaju zamku "kanarincima", "rudari" protiv nezainteresovanih Leskovčana

Foto: Prva liga Srbije

U plej-autu Prve lige baš se zakuvalo i dalje nije poznato ko će pored Novog Sada 1921 i Radničkog spakovati kofere za Srpsku ligu. Najveći gubitnik proteklog kola su Milanovčani, koji su porazom od direktnog konkurenta iz Užica, sebi otežali položaj. GFK Sloboda se nalazi u seriji dobrih rezultata i sa nova tri boda nalaze se na vrhu po učinku u plej-autu. OFK Vršac je prema očekivanju nadigrao "kanarince" i tri boda je iznad crte, Mladost GAT je upisala "planirane" bodove u Leskovcu, a Kolubara je u odloženom meču dobila Novobeograđane za ostanak iznad crte.

Svaka od četri utakmice, koje su na programu u sredu, je od velikog značaja, da li za jednog ili oba rivala. Lazarevčani su ponovo domaćini i u susretu sa Leskovčanima imaće neuporedivo teži posao u odnosu na otpisane "majstore". Pobeda je podigla atmosferu popravila se finansijska situacija, ekipa se zategla i sa optimizom gledaju prema narednim mečevima. GFK Dubočica je dobila dve poslednje ekipe, obezbedila se i u ostalim mečevima šta urade. Obezbedili su opstanak i bez pritiska i većih tenzija odigraće do kraja. Nije im trebala blamaža i poraz od Mladosti GAT.

OFK Vršac još se nije obezbedio i dolazak Milanovčana je prilika da stave tačku na opstanak. Golovima Rikelmea i Ivića u prvom poluvremenu otklonili su sve nedoumice oko konačnog rezultata meča sa "kanarincima". Od osam ekipa, najuspešniji su kao domaćini (32 boda) i bliži su trijumfu protiv uzdrmanih Milanovčana, koji su porazom pored Despotovice dodatno otežali sebi položaj. Izgubljeno kod kuće moraju nadoknaditi na strani, što je neuporedivo teže ostvarivo. Izgubili su "više" od tri boda i umesto da "erama" odmaknu četri, protivnik je prišao na bod.

GFK Sloboda igra unazad dva meseca kao preporođena i ruši sve pred sobom. Igraju iznad očekivanja, na deset poslednjih utakmica su upisali osam pobeda (bez poraza). U doigravanju su najuspešniji (sedam bodova) i male se šanse daju Novosađanima na "Radomiru Antiću". Dva boda osvojena u protekla tri kola govore da mladi sastav sa Detelinare nije rekao poslednju reč i može još nekog iznenaditi.

Na Bežaniju dolaze Gatovci po nove bodove sa gostovanja. Uoči duela su nepotrebno zakuvali zvaničnim saopštenjem, svaljujući krivicu na Radnički zbog navodnih sumnjivih mečeva. Zahtevaju da se preispita regularnost utakmice Metalac - Radnički, smatrajući da je izrežirana i navode da je sramota izgubiti od budućeg srpskoligaša. Ništa ne bi čudilo da dotični klub nije umešan u neregularne rabote, da ih podsetimo da je njihov meč sa Tekstilcem pod lupom disciplinskih organa. Sve je proisteklo iz rešenosti "majstora" da se ne "sklone" rivalu i ostali su veliki dužnici pobedom u Novom naselju.


RFK Novi Sad 1921 : GFK Dubočica
Metalac : Mladost GAT
Radnički (NB) : OFK Vršac
Kolubara : GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 35 12 11 12 47
2 GFK Dubočica 35 11 14 10 47
3 Kolubara 35 10 13 12 43
4 Mladost GAT 35 10 13 12 43
5 GFK Sloboda 35 10 12 13 42
6 Metalac 35 10 12 13 42
7 RFK Novi Sad 1921 35 7 7 21 28
8 Radnički (NB) (-6) 35 6 7 22 19