XS
SM
MD
LG

Rukometni savez Srbije aplicirao za wildcard

Foro: RSS

Rukometni savez Srbije ovaj ponedeljak započeo je apliciranjem za posebnu pozivnicu koju IHF dodeljuje za učešće na Svetskom prvenstvu, takozvani wildcard!

Predsednica UO RSS, gospođa Milena Delić, smatra da tradicija i aktuelni kvalitet muške seniorske reprezentacije zaslužuju pozitivan odgovor:

”Iza nas je duga i neprospavana noć, osećanja su pomešana, od zadovoljstva i ponosa do tuga što nam je izmakao direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Smatram da smo zbog svega prikazanog u oba susreta to zaslužili i više od selekcije Španije iako su oni višedecenijska rukometna velesila. Momci na čelu sa Borisom Rojevićem i njegovim stručnim štabom pokazali su da voljom, borbenošću i taktikom mogu da nadigraju takvog rukometnog giganta. Rano jutros smo uputili dopis Svetskoj rukometnoj federaciji sa zahtevom za wildcard. Još uvek postoji tračak nade da odemo na SP. Znamo da će i tu biti jaka konkurencija sa istim zahtevom, ali se nadamo da će IHF posebno uzeti u obzir sve ono što je srpski rukomet bio i jeste. Učinićemo sve što je do nas da budemo učesnici Svetskog prvenstva.”

Prva dama srpskog rukometa iskoristila je priliku da se zahvali svima koji su doprineli spektaklu u hali SPENS.

”Zahvaljujem se čelnicima grada Novgog Sada, Rukometnom savezu Vojvodine, gospodi Backoviću i Prodanoviću, gradskom rukometnom savezu Novog Sada i Tanji Medved, Sportskom društvu Vojvodina, gospodi Zbiljiću i Bajatoviću, SC SPENS i svima koji su učestvovali u organizaciji utakmice. Posebno hvala publici koja je zdušno navijala, bodrila, stvarala prelepu atmosferu i bila vetar u leđa našim momcima. Uspeli smo da pobedimo, ali su nedostajala dva gola za stepenik više. Znam da će doći trenutak kada će kvalitet i sreća biti na našoj strani!”

Rukometni savez Srbije će blagovremeno obavestiti javnost o zvaničnom odgovoru Svetske rukometne federacije.