XS
SM
MD
LG

Žarko Lazetić: Želimo da kraj sezone krunišemo pobedom

Fudbaleri TSC u četvrtak 23. maja od 18:30h,  na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Napretka iz Kruševca u poslednjoj utakmici sezone, motivisani da je krunišu pobedom.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić izjavio je da više voli  pritisak kada je usmeren u dobrom smeru i koji ne sputava.

"Ne volim baš duele koje nemaju takmičarski značaj, ali svaka utakmica je test i ispit zrelosti. Na sledećoj će mnogo zavisiti od nas i mi se ozbiljno spremamo kao i uvek. Izvešćemo najbolju moguću ekipu i probaćemo da kvalitetnom igrom dođemo do pobede  i sezonu završimo u dobroj atmosferi" rekao je Lazetić. 

"Posle Lučana i utakmice u kojoj smo bili veoma loši treba da se vidi neka reakcija i poboljšanje, bez obzira što mi je teško da motivišem igrače, mislim da će im značiti da pobede pred domaćom publikom i na svom terenu. Spremamo malu proslavu trećeg mesta i misli će svima biti rasute, ali izabraćemo najfokusiraniji tim koji može da nam donese rezultat i bodove, pa da nakon toga odmorimo i sumiramo sezonu", dodao je on.

"Posle poraza u Lučanima svima nam je ostao gorak ukus u ustima zbog loše igre, ali kada se osvrnemo iza sebe dobro je, jer ako pobedimo imaćemo isti broj  bodova kao prošle godine, što nam je delovalo nedostižno. Sve je to zasluga igrača, koji su u početku bili i osporavani i govorilo se da se nismo pojačali, ali oni su svojim radom, posvećenošću  i ambicijom napravili gotovo neočekivano. Kada pogledamo Čukarički koji je prošle godine igrao grupnu fazu, ima sličan budžet i igračkim kadar, a vidimo bodovnu razliku možemo da zaključimo da je sezona bila izvanredna".

Lazetić je kazao da će utiske svoditi posle utakmice protiv Napretka i da  sada želi samo da čestita svima u klubu na obezbeđenoj grupnoj fazi u sledećoj takmičarskoj godini.

Sigurno je da ćemo želeti da napravimo iskorak i u Evropi i da pobedimo neku utakmicu. Nadamo se boljem žrebu i boljoj sreći pa da dobijemo grupu sa lakšim protivnicima, ali sigurno ćemo biti konkurentni. Želeli smo konstantnost u Evropi, uspelo nam je i zadovoljni idemo na odmor i potom pripreme za ono što nas čeka. Ova godina nam je za ponos, sve vreme smo bili među prvima, pa i prvi, sa velikom razlikom u bodovima i delovalo je kao da je to normalno, a u stvari to je velika stvar i nije lako biti konstantan cele sezone i presrećni smo. Naravno, gledaćemo šta možemo da popravimo, analiziraćemo i dobre i loše stvari i raditi na tome da sledeće godine budemo još bolji, ako je to moguće.         

Odbrambeni igrač Nemanja Stojić je izrazio zadovoljstvo što je ekipa ostvarila zacrtani cilj i pre poslednjeg kola.

"Verujem da će utakmica biti dobra iako neće biti pritiska. Želimo da osvojimo prošlogodišnji bodovni saldo za koji nam nedostaju tri boda i sigurno je da želimo da ih osvojimo. Daćemo maksimum da sezonu krunišemo pobedom".

I on se osvrnuo na proteklu sezonu i rekao da je zadovoljan kako su delovali kao ekipa.

"Cilj nam je u početku bio da ostanemo konkurenti za Evropu, potom smo se nadali da možemo da budemo drugi kao prošle godine. U svakom slučaju, uspeli smo  da ponovo igramo grupnu fazu i čestitam svima u klubu na izvanrednom uspehu", rekao je Stojić. 

TSC  zauzima 3. mesto na tabeli sa 72 boda. Protivnik TSC u ovom kolu Napredak je 8. na tabeli sa 40 osvojenih bodova. Utakmica TSC - Napredak, igraće se u  četvrtak 23. maja od 18.30h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.


Crvena zvezda 4 : 1 Čukarički
Partizan 2 : 2 Radnički 1923
TSC 6 : 0 Napredak
Vojvodina 1 : 0 Mladost (L)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 31 3 3 96
2 Partizan 37 24 6 7 78
3 TSC 37 22 9 6 75
4 Vojvodina 37 17 10 10 61
5 Radnički 1923 37 19 4 14 61
6 Čukarički 37 16 9 12 57
7 Mladost (L) 37 13 7 17 46
8 Napredak 37 11 7 19 40