XS
SM
MD
LG

Branko Mirjačić: Gosti su favoriti - Radovan Ćurčić: Baraž je uspeh

Foto: facebook.com/fcrad

Posle peripetija oko domaćinstva utakmice baraža između Tekstilca i Javor Matisa odlučeno je da se duel odigra u Novom Sadu, na Karađorđu. Novi prvoligaš je u prilici da najuspešniju sezonu u dugoj istoriji kruniše plasmanom u Superligu. U klubu sve strukture su mobilne i stavljeno u službu ekipe kako bi se što bolje spremili za sutrašnji duel. Trener Branko Mirjačić zahteva maksimalnu koncentraciju, jer ih očekuju dve utakmice sa Ivanjičanima, koje bi ih mogle da odvedu u odabrano društvo, što je malo ko mogao da sanja pre početka prvenstva.

- Maksimalnu pažnju moramo posvetiti Ivanjičanima i može da se kaže da su favoriti. Malo je nedostajalo da izbegnu baraž u poslednjoj utakmici i učiniće sve da ostanu u eliti. Jasno je da protiv sebe imamo ozbiljnu ekipu i očekuje nas teška utakmica - kaže šef stručnog štaba ekipe iz Odžaka.

Prvi meč na Karađorđu propustiće povređeni Leontije Vasić i suspendovani Ivan Davidović.

Javor Matis posle 30 godina igra baraž. Te 1994. godine prvi put su ušli u savezni rang takmičenja. U Ivanjici su mobilni i spremaju se kao da prvenstvo nije okončano. Tekstilac su uzeli za ozbiljno i znaju da se radi o čvrstoj ekipi, koja teško prima i daje golove. Na koferenciji za štampu trener Radovan Ćurčić je istakoa da ih očekuju dve dosta teške utakmice kao i cela sezona, i svaki bod izborili su mukotrpnim radom.

- Za mene je baraž uspeh. Moramo biti pravi u dve utakmice. Ekipa Tekstilca je bila četvrta u Prvoj ligi, što govori da se radi o kvalitetnoj ekipi. Znamo kako je teška i naporna liga, pre 2-3 godine bili smo prvoligaši i nije lako doći do vrha. Radi se o agresivnoj, disciplinovanoj i organizovanoj ekipi, koja zna šta hoće, zna svoje vrline i vešto prikriva mane. Prvi meč je dosta bitan, ako svaki igrač da preko sto odsto i sve od sebe. Upoznajemo i upozoravamo igrače, mislimo i radimo pod pritiskom cele sezone. Treba li pominjati da smo imali dosta problema, pored teškog rasporeda, bilo je povređenih igrača i pred početak sezone napustilo nas je nekoliko bitnih igrača. Pritisak postoji i treba da postoji pred tako značajnu utakmicu - zaključio je Ćurčić.