XS
SM
MD
LG

"Bomba" u Kragujevcu, Rašović se vraća na mesto uspeha

Strahinja Rašović - foto: SPD Radnički

Jedan od najboljih srpskih vaterpolo reprezentativaca, Strahinja Rašović, vratio se u Radnički posle tri sezone, što je vest koja svakako raduje sve ljubitelje kragujevačkog kluba, jer se radi o igraču koji ih je predvodio do velikih uspeha, osvajanja Regionalne lige i domaćeg šampionata.

Ta jedina sezona (2020/21) koju je Rašović odigrao za Radnički bila je možda i najuspešnija za njega, jer je pored pomenutih trofeja osvojio i zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa u Kragujevac stiže kao još uvek aktuelni olimpijski šampion. Po odlasku iz Radničkog dve sezone je branio boje Novog Beograda, a potom jednu mađarskog velikana Vašaša sa kojim je poneo vicešampionski naslov.

- Želeo sam da se vratim kući, a u Radničkom mi je bilo jako lepo. Iz Kragujevca nosim samo najlepše uspomene i ljudi iz vaterpola znaju da sam uvek imao samo reči hvale za Radnički. Ovaj postupak da se vratim je samo još jedna potvrda toga. Kada sam odlazio, rekao sam da ću se vratiti i drago mi je što se to ostvarilo – istakao je Rašović.

Rašović je u velikoj meri utkao svoje ime u uspehe Radničkog. Na 42 utakmice za klub postigao je 108 pogodaka i drži rekord po broju golova po utakmici u jednoj sezoni (2,57), kada su u pitanju igrači koji su pogađali više od 100 puta.

- Postigli smo zaista velike stvari. Najlepši momenti su mi bili osvajanje Regionalne lige u Zagrebu, i to pobedama protiv Mladosti i Juga. To je zaista bio podvig i to kao prvi srpski klub kome je pošlo za rukom. Bilo je „neočekivano-očekivano“ da ćemo osvojiti. U jednu ruku niko nije verovao, ali mi jesmo i presudili su naš dobar timski duh i atmosfera koji krase Radnički. Takođe nezaboravno je bilo i osvajanje prve šampionske titule u domaćem prvenstvu, pred našim navijačima, u „majstorici“ finalne serije sa Novim Beogradom – prisetio se Rašović.

Za mladu ekipu Radničkog dolazak ovako iskusnog igrača je od velikog značaja. Za nacionalni tim Srbije odigrao je 151 utakmicu i postigao 283 gola. Na klupskoj sceni branio je boje Beograda, Crvene zvezde, Barselonete, Egera, Novog Beograda i Vašaša, a među brojnim trofejima u nacionalnim šampionatima i kupovima, ima i osvojenu Ligu šampiona. Nema sumnje da će Radnički dobiti pravog lidera u bazenu, ali i van njega, jer Rašović poseduje i izuzetne ljudske kvalitete.

- Sa sportske strane sam izuzetno motivisan što dolazim u Kragujevac, jer se klupske i moje lične ambicije podudaraju. Želimo da igramo najbolji mogući vaterpolo i ostvarujemo najbolje moguće uspehe. Očekuje nas jak rad, dobar vaterpolo i nema sumnje da će i rezultati biti takvi. Jedva čekam da sezona počne i verujem da će se Radnički još više vratiti na evropsku mapu – dodao je Rašović.

Ukoliko Radnički ne ode direktno u Ligu šampiona, Kragujevčane očekuju veliki izazovi u kvalifikacijama.

- Verujem da možemo mnogo ove sezone, ali neće biti lako, jer ako Novi Beograd ne osvoji Ligu šampiona, očekuju nas teški rivali u kvalifikacijama. Konkurenata je mnogo: Vuljagmeni, Savona, Vašaš, Jug, Nojzi le sek, Breša… Još uvek sklapamo kockice, pa ćemo videti kakva će na kraju biti ekipa. Želimo da se u Evropi pokažemo dobro, ako dođemo do grupne faze Lige šampiona, mislim da možemo i do završnog turnira nekog od dva najjača takmičenja. Što se domaćeg šampionata tiče, Novi Beograd već tri sezone pokazuje totalnu dominaciju, nije lako igrati protiv njih. Radnički je sa izuzetno mladom ekipom uspeo da dođe do finala i voleo bih da i naredne sezone dođemo da završne borbe za titulu – zaključio je Rašović.