XS
SM
MD
LG

Prvi golman Srbije u Radničkom

Radoslav Filipović - foto: SPD Radnički

Posle Strahinje Rašovića, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dobili su još jedno veliko pojačanje, u liku Radoslava Filipovića, prvog golmana reprezentacije Srbije.

Filipović (27) ponikao je u novosadskoj Vojvodini, a potom je tri sezone proveo u Šapcu i jednu u Novom Beogradu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu i igrao finale Lige šampiona. U Radnički stiže posle jedne sezone u inostranstvu, gde je branio boje rumunske Oradee.

- Pre svega čuo sam da se u Radničkom pravi dobra ekipa i da su ambicije visoke. Posle godinu dana u inostranstvu želeo sam da se vratim u Srbiju, a Radnički mi se uvek sviđao kao klub. Bilo je i drugih opcija, ali mi je dolazak u Kragujevac bio nekako najlepša priča. Klub zaista odlično funkcioniše i mislim da sam napravio pravi izbor. Dosta dobro poznajem saigrače, a upoznat sam i sa sistemom trenera Uroša Stevanovića, koji mi izuzetno odgovara i siguran sam da ću se dobro uklopiti - rekao je Filipović.

Kragujevčani su u ovoj sezoni sa izuzetno mladom ekipom, proseka od samo 22 godine, uspeli da se plasiraju u finale domaćeg šampionata i samim tim izbore plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Uz nekoliko iskusnijih pojačanja, veruju da mogu da se vrate u najelitnije evropsko takmičenje i još ozbiljnije uključe u borbu za trofeje.

- U predstojećoj sezoni ići ćemo korak po korak. Prvi cilj nam je da se kvalifikujemo za Ligu šampiona, a onda da vidimo gde smo u odnosu na najbolje evropske ekipe. Što se preostalih takmičenja tiče, sigurno je da ćemo pokušati da napadnemo sva tri trofeja i nadam se da ćemo biti konkurentni - zaključio je Filipović.