XS
SM
MD
LG

Crnogorski centar Murišić novo pojačanje Radničkog

Nikola Murišić - foto: SPD Radnički

Bivši reprezentativac Crne Gore, Nikola Murišić (32), novo je pojačanje Radničkog za predstojeću sezonu. Ovaj iskusni centar rodom iz Kotora, u Kragujevac stiže posle šest godina provedenih u mađarskom Egeru, gde je prošle sezone bio peti strelac izuzetno jakog domaćeg šampionata sa 50 golova na 22 utakmice.

Radi se o igraču sa velikim internacionalnim iskustvom, pošto je tri sezone pre Egera sa dosta uspeha igrao za rumunsku Steauu sa kojom je osvojio tri titule. Ponikao je u kotorskom Primorcu, a pre selidbe preko „grane“, jednu sezonu igrao je za Budvu.

Murišić je četvrto veliko pojačanje Radničkog ovog leta, posle Strahinje Rašovića, Radoslava Filipovića i Radomira Drašovića, a zanimljivo da je sa Rašovićem igrao tri godine u Egeru.

- Najpre sam pričao sa trenerom Urošem Stevanovićem i taj razgovor mi se jako dopao, a onda sam pozitivne informacije dobio i od Strahinje Rašovića sa kojim sam igrao u Egeru. Sviđaju mi se ambicije i plan kluba i sve što se očekuje od nas. Poklopile su mi se želje za trofejima koje Radnički takođe gaji. Zaista mi nije bilo mnogo teško da donesem odluku iako sam imao i ponuda da se vratim kući – otkrio je Murišić.

Iako je skoro deceniju u inostranstvu, Murišić pomno prati dešavanja i na srpskoj vaterpolo sceni i jako dobro je upoznat sa kvalitetima kragujevačkog kluba.

- Pratio sam dosta igre Radničkog. Ta mlada ekipa prošle sezone igrala je izuzetno uspešno i mislim da će činiti idealnu kombinaciju u miksu sa dokazanim, iskusnijim igračima koji dolaze. Sviđa mi se stil igre koji forsira trener Stevanović. Verujem da ova ekipa svakoga može da ugrozi i sigurno da se nikoga neće bojati. Sve kreće ispočetka, moraćemo dosta da radimo i da se dokazujemo kako bismo ostvarili planirane rezultate - zaključio je Murišić.