XS
SM
MD
LG

FS Beograda čestitao pobednicima baraža

Fudbalski savez Beograda uputio je čestitku pobednicima pet baraža za popunu Srpske lige, Zone i Prve beogradske lige.

Prva Iskra je u dvomeču bila bolja od zonaša Šušnjara 1977 i zadržala srpskoligaški status. Baričani su iza sebe imali tubulentnu sezonu, začinjenu rigoroznom kaznom oduzimanja 12 bodova, tako da su u finišu prevazišli sami sebe i serijom pobeda izborili se za spasonosni baraž.

U Beogradskoj zoni bila je prava seča ekipa i četvrti rang je napustilo pola lige (osam ekipa). Osmoplasirano Zuce 2019 moralo je u baraž i u odmeravanju snage sa Vinčom uspeli da ostanu u Zoni. Te sreće nisu bili nekadašnji prvoligaš OFK Žarkovo, Napredak(Medoševac), bivši srpskoligaš Balkan Mirijevo, Crvena zvezda (M. M. Lug), BSK Borča...

Dugogodišnji zonaš Borac iz Ostružnice izborio se kroz doigravanje sa Sinđelićem 2012 da zadrži status člana Prve beogradske lige, grupa “A”. U okršaju dve obrenovačke ekipe Krtinska je bila bolja od Budućnosti iz Zvečke i nastaviće učešće u Prvoj beogradskoj ligi, grupa “B”. Avala 1939 iz Belog potoka u dvomeču je bila bolja od Zaklopače i ostala je član Prve beogradske lige, grupa “C”.