XS
SM
MD
LG

Manifestacija "Bečej noću" imala i sportska događanja

Zajednički snimak česnika Bečej OPEN 2024. u pikadu pre takmičenja - foto: V. Jankov

Tradicionalna manifestacija "Bečej noću" se, uglavom, dešava u centralnom delu grada i u žiži su nastupi muzičkih zvezda i "zvezdica". Međutim, i sportisti daju svoj doprinos širokoj lepezi dešavanja. Ove godine su to bila dva takmičenja Bečej OPEN u pikadu i Bečej Open u tenisu.

Prvi su na borlišta izašli teniseri, koji su u subotu na tri šljakasta terena OSC "Đorđe Predin Badža" imali takmičenje rekreativaca u tri uzrasne kategorje pojedinačno i u dublu.

- U organizaciji Vojvođanskog udruženja rekreativnih tenisera i nesebičnu pomoć Kancelarije za mlade opštine Bečej organizovali smo turnir na kom je učešće uzelo 15 takmičara iz Kanjiže, Kikinde, Novog Bečja, Novog Sada, Srpske Crnje, Šapca i, naravno, Bečeja. Možda je moglo sve biti i nešto masovnije, ali je ovo neki optimum za jednodnevno dešavanje, veli direktor Bečej OPEN 2024. u tenisu Dragan Gligorić.

Nenad Tucakov je bio najuspešniji u kategoriji preko 45 godina - foto: V. Jankov

Posle zanimljivih mečeva u svim kategorijama dodeljeni su pehari najuspešnijima, Evo i njihovih imena. Kategorija 35 godina i više: 1.Ivan Petrušić i 2. Danijel Stevanov. Kategorja 45 godina i više: 1. Nenad Tucakov i 2. Bojan Ilić. Kategorija preko 55 godina: 1. Dragan Drinić i 2. Dragan Gligorić. Dubl: 1. Zubanov – Ladičorbić i 2. Gligorić - Ilić.

Takmičenje u pikadu držano je u nedelju. Domaćin je bio Pikado klub Bečej u svojim klupskim prostorijama, koje se nalaze u firmi "Domus"

- Takmičenje je pojedinačno. Odazvalo se šezdesetak takmičara iz, gotovo, cele Srbije, a imamo i goste iz Bosne i Hercegoine. Posle prvog kruga 32 najbolja nastaviće takmičenje za pehare i novčane nagrade, a ni ostali neće ostati bez drugog kruga i utešnih nagrada, u ime organizatora rekao nam je Milan Antonić.

Saznali smo da su učešće u takmičenje, pored sedmorice Bečejaca, uzeli talmičari iz Apatina, Banje Junaković, Bajmoka,  Bjeljine, Beograda, Žablja, Zrenjanina, Đurđeva, Đurđina, Jasike, Kačareva, Novog Bečeja, Novog Sada, Pančeva, Srbobran, Subotice, Užica, Šapca...

- Zahvaljujem se brojnim učesncima atraktivnog takmičenja i drago mi je da će poneti lepu sliku iz Bečeja. Svima želim lep boravak u Bečeju, dobre rezultate na takmičenju i neka pobedi najbolji, naglasio je prilikom svečanog otvaranja takmičenja u pozdravnoj besedi David Tuvekdžić, član Opštinskog veća  zadužen za omladinu, sport, turizam i informisanje.

Evo i imena najuspešnijih takmičara u pikadu, koji su nagrađeni peharima i novčanim nagradama, čiji je ukupni fond iznosio 94.000 dinara. 1. Mladen Radosavljević, član PK Matado (Jasika), uz pehar i 47.000 dinara. 2. Oliver Ferenc, takmičar PK Junaković (Banja Junaković) pehar i 28.000 dinara. Dva treća mesta pripala su Vladimiru Rniću iz PK Bečej i Ljubomiru Krklješu iz Bajmoka, koji su dobili po pehar i 9,500 dinara.

Kada smo kod nagrada, u nagradnoj igri za sve učesnike pikado tablu na poklon dobio je Oliver Ferenc iz Banje Junaković. Pošto su među učesnicima Bečej OPEN 2024. bile i dve dame, odigrale su međusobni meč. Milica Đurić iz Beograda bila je uspešnija od Aleksandre Kukić iz Banje Junaković i dobila pikado tablu.

V. Jankov