XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Vasiljević drugi, Egelja treći, Nedić četvrti u meču Srbija – Brno

BEOGRAD, 8. april (Info centar).- Boravak čeških strelaca Komete iz Brna u Beogradu na pripremama na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ iskorišćen je i za prijateljski meč sa selekcijom Srbije u gađanju glinenih golubova – trap.

Junior Borko Vasiljević osvojio je drugo, a Maksim Egelja treće mesto, dok je seniorski reprezentativac Pera Nedić završio na četvrtoj poziciji.

- Ovakvi turniri koriste strelcima da se još više upoznaju sa novim pravilima i sistemom takmičenja koja ih čekaju na naredim turnirima iz kalendara ISSF i ESC – rekao je Dejan Mihajlović, srpski selektor.

Takmičenje je održano po novim pravilima na 100 golubova plus finale.

U juniorskoj konkurenciji u polufinale su se plasirala trojica srpskih takmičara i redosled je bio: Jiri Huml (Brno) 81 golub, Jan Borkovec (Brno) 79, Vladimir Štepan (Brno) 76, Maksim Egelja (Srbija) 74, Marko Drljača (Srbija) 72 i Borko Vasiljević (Srbija) 69. Gađalo se na 15 golubova sa po jednim metkom i u meču za zlato, Borko Vasiljević je izgubio od Jana Borkoveca, dok je bronzu osvojio Egelja koji je je bio bolji od Humla.

Konačan plasman juniora: 1. Borkovec, 2. Vasiljević, 3. Egelja, 4. Huml, 5. Drljača, 6. Štepan.

U seniorskoj konkurenciji od srpskih strelca u završnicu se plasirao Pera Nedić kao peti sa 81 golubom, a iz Brna se kvalifikovalo petoro strelaca: Jiri Liptak 84, Miroslav Matejik 84, Iveta Losova 83, Jiri Gač 81 i Martin Boruta 80. Posle prvih 15 meta eliminisani su Boruta i Losova, a četiri strelca su sa identičnim rezultatom raspucavali za plasman za borbu za treće, odnosno prvo mesto. Gač i Matejik su pogodili prvu metu u raspucavanju, a Nedić i Liptak su promašili. Prvo je održan meč za treće mesto gde je Liptak bio bolji od Nedića, a u nadmetanju za zlato Gac je bio bolji od Matejika.

Konačan plasmana seniori: 1. Gač, 2. Matejik, 3. Liptak, 4. Nedić, 5. Boruta, 6. Losova.

Naredno takmičenje je drugi Kup Srbije 13. i 14. aprila na strelištu “BG sportskog centra Kovilovo”