XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Peruničić u Kazanju

BEOGRAD, 8. april. – Predrag Peruničić, državni sekretar za sport prisustvovao je sastanku šefova delegacija zemalja učesnica 27. letnje Univerzijade u Kazanju, glavnom gradu Ruske federalne Republike Tatarstan.

Organizatori su pokazali delegatima iz 54 zemlje većinu sportskih objekata na kojima će biti održano takmičenje u 27 sportova i upoznali ih sa uslovima i procedurama vezanim za transport, akreditaciju, ishranu i smeštaj sportista.

Peruničić se tokom boravka u Kazanju susreo i sa predstavnicima drugih nacionalnih univerzitetskih sportskih saveza i razmenio iskustva i ideje za unapređenje saradnje i univerzitetskog sporta.

Sastanku je prisustvovala i delegacija Univerzitetskog sportskog saveza Srbije koju je predvodio prof. dr Siniša Jasnić, kao i predsednik republike Tatarstan Rustam Minihanov, zamenik ministra za sport Ruske Federacije Natalija Paršikova, gradonačelnik Kazanja Ilsur Metsin i zvaničnici iz Međunarodne federacije univerzitetskog sporta (FISU). Letnja Univerzijada u Kazanju biće održana od 6. do 17. jula 2013.