XS
SM
MD
LG

Boćanje: Kanarevo brdo pobednik turnira u Altini

Boćari Kanarevog brda, šampioni Srbije, osvojili su prvo mesto na turniru koji je povodom otvaranja novih, modernih terena sa četiri zoga u Altini u Zemunu organizovao Boćarski klub Altina. U finalu, Kanarevo brdo je sa 13:1 pobedilo Meander, dok je prijatno iznenadio osvajanjem trećeg mesta domaćin Altina savladavši novobegradski klub Prijatelj sa 13:4. Učestvalo je 14 ekipa iz Beograda, Smedereva, Rume i Novog Sada. - Novi tereni izgrađeni su pored nove crkve u Altini zahvaljujući Opštini Zemun koja izuzetno ulaže u sportsku

infrastrukturu – kaže Boško Jević, sekretar kluba i odbornik u Skupštini Opštine Zemun.- Boćanje je izuzetno popularan sport u Altini, ali i u Zemunu i klub već ima 40 članova! Tereni su otvoreni ne samo za igrače kluba, već i za ostale građane Altine i Zemuna da se rekreiraju. Nećemo se zaustaviti samo na terenima, koji su, siguran sam među najsavremenijim u Srbiji. Cilj je da ih u dogledno vreme dopunimo i klupskim prostrijama, ali i da ih pokrijemo i uvedemo osvetlenje za noćne utakmice i tako dovedemo u Altinu i Ligu šampiona! Nekadaši jugoslovenski reprezentativac, Todor Mandić, predsednik kluba, je bio izuzetno zadovoljan turnirom, ali i trećim mestom Altine: - Ove sezone ne možemo da igramo u ligama jer smo se osnovali kada su već počele, ali je već ovaj turnir pokaza da imamo potencijal i da dogodine, bez obzira što ćemo krenuti od najnižeg stepena takmičenja, imamo igrače koje mogu da nas uvedu u prvoligaško društvo. Posebno nam je drago što je u klubu Srđo Raič, osvajač evropskih i svetskih medalja koji je preuzeo i trenersku ulogu i nadamo se da će iz naše škole uskoro izaći i prvi mladi boćari. Zahvaljujemo se Nikoli Grujiću predsedniku Boćarskog saveza Beograda koji je prisustvovao otvaranju i učestvovao na turnirr, kao i Radetu Kljajiću, predsedniku Boćarskog saveza Srbije koji nam je poželeo uspešnu organizaciju i dobre rezultate. Oko kluba okupljen je veliki broj istaknutih sportskih radnika. Jedan od članova Upravnog odbora je Željko Čavić, dugogodišnji igrač, kao i dugogodišnji sportski radnik u tekvondou, predsednik Saveza svebora Srbije Cvijetko Stevanović, koji je sportski direktor: - Imamo dobre uslove, kvalitetne igrače i odličan stručni kadar i pred našim klubom je lepa budućnost – uveren je Stevanović.- Dobro je da se povećava broj klubova u Srbiji, posebno u Zemunu koji je prava boćarska opština. Cilj je da u narednom periodu kroz školu boćanja uključimo u klub što više mladih iz ovog dela Zemuna i da kroz juniorske ekipe obezbedimo kvaltetan igrački kadar. Boćarski klub Altina je na najlepši način ugostio sportske prijatelje, imali su u toku celodnevnog turnira doručak, ručak i osveženje. Zemun je dobio još jedan divan boćarski objekat na kome može da stasa nova trofejna generacija zemunskog boćanja.

Rezultati: grupa A, Kozara – Zele 12:10, Meandr – Altina 1  13.5, Zele – Altina 1  5:13, Kozara – Meandr 13:5, Altina 1 – Meandr 8:10; grupa B, Kanarevo brdo – Altina 2  13:6, Smederevo – Banjica  13:2, Altina 2 – Banjica 12:7, Kanarevo brdo – Smederevo 12:9, Altina 2 – Smederevo 13:0; grupa C, Šimanovci – Zemun 13:0, Mladost – Dinara 8:9, Zemun – Mladost 13:0, Šimanovci – Dinara 11:6, Dinara – Zemun 8:7; grupa D, Novi Beograd – Zvezdara 6:11, Prijatelj – Lasta 4:7, Novi Beograd – Prijatelj 4:11, Zvezdara – Lasta 1:13, Prijatelj – Zvezdara 9:6. Četvrtina finala: Kanarevo brdo – Dinara13:2, Lasta – Meandr 7:10, Kozara – Prijatelj 10:6 i Šimanovci – Altina 2  0:13; polufinale, Kanarevo brdo – Prijatelj 13:6 i Meandr – Altina 2  9:8. Finale, Kanarevo brdo (Stegnjaić, Ognjenović) – Meandr (Bogunović, Čiča) 13:1; za 3. mesto, Altina 2 (Raič, Grujić) – Prijatelj (Stojanac, Vuković, Komazec) 13:4.

Na snimku: Kanarevo brdo (Ognjenović i Stegnjaić)