XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Zekavica 73. u prologu “Karpatia tura”

DOHNANI (SLOVAČKA), 1. maj (Info centar).- Jovan Zekavica reprezentativac čačanskog Borca osvojio je 73. mesto sa14. sekundi zaostatka u prologu trke “Karpatia tur” za bicikliste do 23 godine voženom na hronometar u slovačkoj varošici Dohnani na stazi od dva kilometra.

- Obzirom da smo vozili bez specijalnih bicikla i aerodinamičnih točkova, ovo je dobar rezultat – kaže selekor Radiša Čubrić.- Marko Danilović iz Borca završio je na 97. mestu sa 17. sekundi zaostatka, dok je njegov drug iz kluba Stefan Stefanović no 109. sa 18 sekundi slabijim vremenom. Dva reprezentativca CCN Metalca Marko Polumirac i Miloš Borisavljević zauzeli su 110. i 113. mesto sa po 18 sekundi zaostatka. Čeka nas prva etapa, veoma teška od Dohnanija u Slovačkoj preko Horni Libereca u Češkoj do Dohnanija od 154 km sa tri veoma oštra uspona. Očekujem od Zekavice i Borisavljevića da se upuste u borbu za vrh, iako je kunkurencija izuzetna, prijavljeno je 28 selekcija, od toga polovina su reprezentacije, sa ukupno 152 vozača.

Boris Vale (Belgija) je pobedio u prologu ispred Timo Rosena (Holandija) i Andrea Bartkijeviča (Poljska).

Juniorska reprezentacija Srbije od četvrtka do nedelje voziće na omladinskoj “Trci mira” u Češkoj. Na startu u Lutomericama su, pod vođstvom Miroljuba Krstića direktora Železničara MBN, Luka Kotur, Dušan Kalaba i Danilo Milošević (Partizan) i Milan Bogdanović iz niškog Železničara MBN.

Selektor mlađih kategorija Saša Gajičić odredio je kandidate za kadetsku trku, pripremnu za Ejof, takođe u Češkoj u Jevickom od petka do nedelje: Almira Hodžića (Novi Pazar), Jovana Jovanovića i Aleksu Radivojevića (Boba, Valjevo), Dimitrija Žarkovića Đolaia (Spartak), Aleksandra Petrovića iz Borca, Dušana Rajovića iz CCN Metalca i Nikolu Rosića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac).