XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Svi Srbi na cilju “Karpatian tura”

TARNOVO, 5. maj (Info centar).- Svi srpski biciklisti završili su trku za vozače do 23 godine “Karpatian tur” u Češkoj!

U poslednjoj, četvrtoj, etapi od Radnova do Tarnova u Poljskoj od 118 km, Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović iz čačanskog Borca i Miloš Borisavljević iz kraljevačkog CCN Metalca stigli su u vremenu pobednika u velikoj grupi od 80 biciklista. Marko Polumirac iz CCN Metalca je stigao u drugoj grupi.

- Etapa je bila kao na toboganu, gore - dole, ali su Holanđani i Belgijanci kontrolisali trku i anulirali sve begove – kaže selektor Radiša Čubrić.- Zekavica je ponovo bio u prvih 20 pokazao je odličnu formu. Od 29 selekcija na startu, trku je završio 21 tim, a Srbija je deseta u ukupnom poretku ekipa i jedina smo reprezentacija čiji su svi biciklisti došli do cilja veoma zahtevne trke.

Prema nezvaničnim rezultatima žutu majicu je sačuvao Stefan Poustma (Holandija, Jo Pils). Holanđanin Van der Meirhage (Loto) je drugi a Dan Maijers (Holandija, De Jong). Plasman srpskih biciklista u ukupnom poretku: 28. Zekavica + 57 sekundi, 34. Danilović + 1,00 minuta, 34. Borisavljević + 1,01, 77. Stefanović +15,59, 105. Polumirac + 32,52 minuta zaostataka.