XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević se zaledio u Poljskoj

ZLOTORIJA (POLjSKA), 6. maj (Info centar) - Ivan Stević, srpski biciklistički olimpijac, je sa vojim timom Tušnad (Rumunija) učestvovao na trci visoke kategorije 2.1 „Zlakiem grodov Pjastovskih“ u Donjoj Šleziji u Poljskoj i - zaledio se već u prvoj etapi!

- Bilo je sedam stepeni, kiša i vetar i jedva sam izdržao. Stegao sam zube i rekao sebi da ne smem da odustanem prvog dana. Došao sam na cilj 94. sa 19,38 minuta saostatka, jedva živ! Kasnije je bilo bolje, ali nisam uspeo da nadoknadim propušteno. U dve etape sam bio u odličnoj poziciji za sprint, među prvih deset, ali sam oba puta jedva izbegao pad – objasnio je Stević.

Stević je u drugoj etapi na hronometar bio 83, u trećoj je završio 32. u sprintu ogromne grupe, a četvrtoj je bio 61. sa 33 sekunde zaostatka. Završio je trku na 78. mestu. Od osmorice vozača Tušnada samo su Stević i jedan mladi biciklista iz Moldavije došli do cilja.

- Ekipa je imala mnogo pehova, defekata i padova i oni su desetkovali tim – kaže Stević.- Naredni izazov je trka „Beograd – Čačak“, srpski klasik 11. maja, potom odlazim na trku iz kalendara rumunske federacije, a krajem meseca na dve jednodnevne trke u Ukrajinu za UCI bodove. Potom dolazi prvi cilj sezone trka „Kroz Srbiju“ od 11. do 16. juna za koju se posebno pripremam.

Češki biciklista Jan Barta pobedio je u ovoj trci sa 12 sekundi prednosti u odnosu na legendarnog Italijana Davide Rebelina, koji je slavio u četvrtoj etapi, i Poljaka Taciaka koji je imao 18 sekundi slabije vreme.