XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arsovićeva i Maksimovićeva u petak gađaju trostav

FORT BENING, 9. maj (Info centar).- Petog dana Svetskog kupa u streljaštvu u Fort Beningu u SAD srpske takmičarke Andrea Arsović i Ivana Maksimović izaći će na vatrenu liniju u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Arsovićeva je u ovoj disciplini na prvom Svetskom kupu u Čangvonu osvojila zlato, a Maksimovićeva bronzu.

- Do sada nas je vreme služilo, uslovi su odlični, nadamo se da će tako biti i kada počne meč – rekla je Andrea Arsović svetska rekorderka vazdušnom puškom (419,7) koja je ovim oružjem gađala u finalu u Fort Beningu i osvojila četvrto mesto. – Pripreme koja izuzetno podržava Olimpiski komitet Srbije na čemu se još jednom zahvaljujem u ime svih strelaca, su bile dobre tako da očekujem visok plasman i nastavak dobrih rezultata...

Četvrtog dana nije bilo srpskih predstavnika u disciplini MK puška trostav 3 puta 40 metaka.U „kraljevskoj disciplini“ slavio je Nemac Daniel Brodmejer sa 457,2 kruga. Drugo mesto pripalo je Kinezu Hong Vei Kangu sa 455,7 krugova. Pre poslednjeg metka Kinez je vodio sa 448,5:457 krugova. Činilo se da je sve već gotovo, ali je poslednjim 45. metom Kinez „ubio“ 7,2 kruga, Nemac 10,2 i zlato je otišlo u Nemačku. Bronza ja pripala Fedoru Vlasovu (Rusija) sa 447 krugova. Brodmejer je bio treći pre finala sa 1.174 kruga, Kinez sedmi sa 1.170 krugova, a Vlasov peti sa 1.171 krugom. Vodeći pre finala Rus Nazor Loginest (1.176 krugova) završio je na petom mestu. Finale je vredelo 1.169 krugova, od četvorice strelaca sa ovim rezultatom na više unutrašnjih centara u finale ušao je samo Slovenac Debevec.