XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Nepobediva Andrea Arsović

FORT BENING, 11. MAJ (Info centar).- Andrea Arsović je nepobediva ove godine u svetu u disciplini MK puška – trostav 3 puta 20 metaka! Njen trener u Partizanu Dragan Donević ovako ocenjuje prvi deo sezone:

- Ima zlatne medalje sa “Velike nagrade emira od Kuvajta” i sa dva Svetska kupa u Čangvonu u Koreji i Fort Beningu u SAD. Obezbedila je sigurno učešće u finalu Svetskog kupa u Minhenu od 9. do 12. oktobra. U izvanrednoj je formi i trudićemo se da je dobro pripremimo i za Šampionat Evrope u Osijeku od 21. do 30. jula koji nam je i glavni cilj sezone.

Jedini kritični trenutak u finalu u Fort Beningu bio je u prvom stavu, klečećem. Donević kaže:

- Bio je to loš početak i da nije u ovako dobroj frmi ne bi mogla da taj zaostatak nadoknadi. U ležećem i stojećem stavu je, međutim, postrojila sve rivalke, gađala je izvanredno! Kada su počele direktne eliminacije po jednim metkom, mudro je gađala i zatim opušteno, sjajno završila sa dva odlična hica 10,6 i 10,8. Bila je ubedivo bolja od Kineskinje Vu koja je pre nekoliko dana pobedila vazdušnom puškom u finalu u kome je Andrea Arsović bila četvrta. Zahvaljujemo se OKS, Ministarstvu omladine i sporta Sbrije, Streljačkom savezu Srbije, klubu Partizan i Sportskom savezu Srbije na velikoj podršci našem programu. I oni su važna karika u ovim uspesima.

U izjavi za sajt Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF), uredniku Maru Dala Dei, Arsovićeva je rekla:

- Mislim da moj osmeh govori više od 1.001 reči. Naporno sam trenirala za ova dva svetska kupa, ali je program bio dobar i između njih, tako da sam u Fort Bening došla izuzetno spremna. Moj trener Dragan Donević i ja smo se posebno pripremali za ovo takmičenje i zato nije bilo problema da izdržim i pritisak, navijanje publike, ali i loš start. Dobar rad uvek bude nagrađen…

Arsovićeva je u Čangvonu oborila sa 419,7 krugova i svetski rekord vazdušnom puškom u osnovnom delu. Bila je peta na EŠ vazdušnim oružjem u Odenzeu u Danskoj. Odbranila je i titule u Kup i Šampionatu Srbije ovim oružjem.