XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević vicešampion Balkana

ČAČAK, 11. maj (Info centar).- Ivan Stević, srpski olimpijac zauzeo je sedmo mesto u klasiku „Beograd – Čačak“ ali mu je i to bilo dovoljno da osvoji vicešampionsku titulu u drumskoj trci na Prvenstvu Balkana za koji se bodovala ova trka!

Steviću je ovo druga balkanska medalja, zlatnu ima sa šamionata u Tekirdagu u Turskoj 2009.

- Stević nije u formi, ali je još uvek naš najbolji biciklista – nije štedeo reči hvale za dvostrukog olimpica selektor Radiša Čubrić.- Slovenci su dominirali, došli su sa jakim timom i parirali su im jedino profesionalci iz mađarskog Utensilnorda za koje vozi nekadašnji srpski reprezentativac Žolt Der koji je završio trku na petom mestu...

Osvajanjem četvrtog mesta Turčin Reѕep Unalan osvojio je balkansku titulu, dok je Grk Haralampost Kastratas devetim mestom prigrlio balkansku bronzu!

Pobedio je Slovenac Matej Mugerli (Adrija) koji je stazu od 140 km od Beograda do Čačka preko Rudnika prešoa za 3:06,34 časova. Bio je pet sekundi brži od drugoplasiranog Petera Kuštora (Mađarska, Utensilnord) dok je Tomaž Nose (Slovenija, Adrija) na trećem mestu imao devet sekundi zaostatka. Turčin Unalan predvodio je veliku grupu koja je došla na cilj sa 2,11 minuta zaostatka i osvojio četvrto mesto. U istom vremenu sedmo mesto pripalo je Steviću (reprezentacija Srbije), deseti je bio Marko Stanković (CCN Metalaca), 13. Marko Danilović (Borac), 19. Miloš Borisavljević (CCN Metalac), 21. Dejan Marić (Radnički), 22. Stefan Stefanović (Borac) svi sa 2,11 minuta zaostatka...

Jedin srpski klasik organizovao je klub Borac iz Čačka uz veliku podršku društveno sportskih i privrednih organizacija grada. Trka je bodovana i za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu.