XS
SM
MD
LG
17.05.2013 Aleksandra Adžić

Srbi se bore za trofej EHF Kupa u Nantu

Borba za prvi pobednički pehar novoformiranog EHF Kupa, nastalog spajanjem Kupa EHF i Kupa pobednika Kupova, vodiće se u francuskom Nantu u subotu i nedelju, 18. i 19. maja 2013. godine. Četiri najbolje ekipe posle grupne faze takmičenja i četvrtfinala, boriće se na F4 turniru po ugledu na završni turnir EHF Lige šampiona, koji će se za dve nedelje održati u nemačkom Kelnu.

Čak četvorica srpskih igrača će se boriti za prestižni trofej. Žrebom je odlučeno da se u polufinalu sastanu nemački klubovi Friš Auf Gepingen (Momir Rnić, Bojan Beljanski, Mitar Markez – neće nastupati zbog povrede) i Rajn Nekar Leven (Žarko Šešum) u subotu od 18 časova, pa je tako izvesno da će Srbija imati predstavnika u velikom finalu u nedelju u isto vreme.

U drugom polufinalnom duelu, sastaju se domaća ekipa Nanta i danski TVIS Holstebro (15.45) , najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela takmičenja.

MOMIR RNIĆ PRVI STRELAC EHF KUPA

Da srpski igrači dominiraju u svojim klubovima, najbolje govori i podatak da je naš reprezentativac, Momir Rnić, trenutno vodeći na listi strelaca u EHF Kupu. Na osam mečeva, levi bek Gepingena je postigao 51 pogodak, tri više od saigrača, Crnogorca, Žarka Markovića.