XS
SM
MD
LG

Gimnastika: Vojvodina najbolja u Kupu Srbije

NOVI SAD, 19. maj (Info centar) - Gimnastičarke novosadske Vojvodine osvojile su oba prva mesta u prvom Kupu Srbije u sportskoj gimnastici u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji. Ženska vrsta Vojvodine pobedila je u ekipnom delu ispred Džimfita iz Niša i druge selekcija Vojvodine, dok je pojedinačno slavila Tamara Mrđenović iz Vojvodine ispred drugarice iz ekipe Aleksandre Rajčić i Jelene Stamenković iz Džimfita.

U sali Sokolskog društva Vovodina takmičilo se 16 gimnastičarki iz pet klubova: Sokolsko društvo Vojvodina Novi Sad, Gimnastički klub Džimfit Niš, Dečiji gimnastički klub Napredak Kruševac, Sokolsko društvo Sremska Mitrovica i Sokolsko društvo Soko Zrenjanin.

Održano je i prvo kolo pionirske Lige Srbije sa 81 takmičarkom iz 11 klubova: Sokolsko društvo Vojvodina Novi Sad, Gimnastički klub Beograd, Sokolsko društvo Sremska Mitrovica, Sportska organizacija Partizan Kostolac, Gimnastički klub DIF Beograd, Gimnastički klub Džimfit Niš, Sokolsko društvo Spartak Subotica, Dečiji gimnastički klub Napredak Kruševac, Gimnastički klub Zvezda Požarevac, Gimnastički klub Sevojno i Sokolsko društvo Soko, Zrenjanin.

Najmlađe gimnastičarke nadmetale su se u tri kategorije – predselekcija, prva selekcija i druga selekcija.

U predselekciji, slavile su devojčice Spartaka, druge su bile gamnastičarke Beograda, treće Sremske Mitrovice. U višeboju, trijumfovala je Mihajla Štrban iz Subotice.

U prvoj selekciji pobedile su gimnastičarke Difa, drugi je bio Parizan iz Kostolca, treći Beograd. Pojedinačno u višeboju najuspešnija je bila Noemi Vakula (Spartak).

U drugoj selekcija, pobedio je Napredak ispred Sevojna, a pojedinačno slavila je Anđela Đurđević iz Vojvodine.

Ukupno, na današnjem danu su se takmičila 97 gimnastičarki u Novom Sadu, organizacija takmičenja je protekla bez primedbi i svi učesnici su zadovoljni sa postignutim rezultatima.