XS
SM
MD
LG
19.05.2013 Vinko Janković

Polumaraton: Saša Stolić prekinuo niz Atili Varbiro na 34. Somborskom polumarratonu

Na 34. somborskom polumaratonu, najstarijoj polumaratonskoj trci u Srbiji, uz rekordan broj učesnika (330) iz sedam  zemalja, pobedu je izvojevao maratonac "Kolubare" iz Lazarevca, SAŠA STOLIĆ, koji je stazu od 21, 1 km pretrčao za 1 sat, 15 minuta i 2 sekunde. On je

imao  za tri minuta i 52 sekunde bolje vreme od Atile Varbiro iz Baje (Mađarska), koji je u dva poslednja polumaratona  pobeđivao u Somboru. Na trećem mestu je bio Zdravko Mišović iz Kule sa vremenom 1, 19, 50, a četvrrti je domaći polumaratonac , Josip Major , koji je imao vreme od 1, 21, 20 U konkurenciji dama , najbolja je bila polumaratonka iz mađarskog grada Segedina, Agneš Kiš sa vremenom 1, 26, 24. Apatinka , Marijana Lukić Čegar je druga, a treća je Jamanta Šafranj iz Subotice. U dosad najbolje organizovanom polumaratonu , trčali su i najmlađi u trci "Pužića" , a trka zadovoljstva  u dužini od 5 kilometara imala je posebnu draž kod pravih ljubitelja atletike. Najstariji učesnik koji je završio trku je Miloje Andrić iz Beograda , rođen davne 1931. godine. Najbrojniju ekipu na 34 somborskom polumaratonu imali su članovi ARK TRON sa Palića i njima je pripala posebna nagrada organizatora. Svim pobednicima, po kategorijama, organizator je obezbedio nagrade , koje su urućene po završetku takmičenja i  na zajedničkom ručku u sali Sportskog Centra "SOKO" u Somboru. Lepo vreme  pratilo je ovo tradicionalno takmičenje, a većina učesnika je najavilo novo druženje na 35 somborskom polumaratonu naredne godine.

 
Na slici: Start trke na 34. somborskom polumaratonu, pobednici u muškoj konkurenciji na svečanom proglašenju, pobednice u ženskoj konkurenciji 34. somborskog polumaratona.