XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Kina zainteresovana za ulaganje u srpski sport

BERLIN, 30. maj (Info centar).- Kina je zainteresovana za ulaganje u srpsku sportsku infrastrukturu, ali i razmenu sportskih znanja i stvaranje zajedničke platforme povodom značajnih pitanja sportske diplomatije istaknuto je razgovorima Alise Marić, minstra za omladinu i sport Srbije i kineskog ministra za sportsku administraciju Penga Liua.

Sastanak je održan u toku pete Ministarske konferencije u Berlinu i time su postavljeni i temelji nove ere bliskih odnosa između Srbije i Kine.

Ministar Liu, ujedno predsedavajući Olimpijskog komiteta Kine, naveo je da će Kina i Srbija, u duhu iskrenih prijateljskih odnosa, od sada „koračati zajedno u oblasti sporta“.

U delegaciji Srbije su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik ministra Dragan Atanasov. Petu Ministarsku konferenciju posvećenu sportu i fizičkoj kulturi svečano je otvorila kancelarka Nemačke, Angela Merkel. Učestvuju predstavnici više od sto zemalja kao brojne nevladine sportske organizacije.

U daljim bilateralnim susretima na ministarskom nivou otvorene su mogućnosti bliže saradnje sa Švajcarskom i Azerbejdžanom. Delegacija Srbije razgovarala je i sa predstavnicima sportskog odeljenja Interpola. Planirani su i zvanični susreti i sa delegacijama Nemačke i Brazila.