XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Poseta Bojana Križaja Ministarstvu omladine i sporta

BEOGRAD, 3. jun (Info centaR).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije sastala se sa proslavljenim jugoslovenskim smučarom Bojanom Križajem u svom kabinetu.

Na sastanku je Alisa Marić upoznala bivšeg smučarskog šampiona, koji je sada ambasador ovog sporta i promoter “Elana”, sa aktivnostima i programima koje ministarstvo, u saradnji sa Smučarskim savezom Srbije , sprovodi u cilju popularizacije i omasovljenja smučanja.

- Vaše iskustvo i saveti biće nam korsini jer želimo da unapredimo smučanje u Srbiji. Ministarstvo omladine i sporta Srbije, u okviru budžeta, pomaže smučarskom sportu, a na listi stependista je i dosta takmičara iz smučanja. Ulažemo napore kako bismo smučanje vratili na nivo iz nekadašnje Jugoslavije – istakla je Alisa Marić.

Bojan Križaj je, između ostalog, pohvalio razvoj Kopaonika kao značajnog smučarskog centra u regionu:

- Mnogo ste dobrog uradili na Kopoaniku u odnosu na prošli put kada sam bio ovde. Mislim da je Srbija, sa kapacitetima koje ima, dobro potencijalno tržište za ski - turizam, pa i za vrhunski sport - poručio je Križaj i preneo ministarki da su slovenačke kompanije zainteresovane da ulažu u razvoj smučanja u Srbiji.