XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Za šampionske titule u novom terminu 3. i 4. avgusta

BEOGRAD, 7. jun (Info centar).- Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije na sednici u Beogradu (predsedavao predsednik Siniša Mašović) odlučio je da zbog zgusnutog kalendara međunarodnih takmičenja, Šampionat Srbije MK oružjem samo za seniorske kategorije prebaci u novi termin 3. i 4. avgusta i održaće se u Novom Sadu. Juniorske kategorije gađaće za titule u starom terminu, 6. i 7. jula takođe na strelištu u Novom Sadu.

Na predlog predsednika Siniše Mašovića u Upravni odbor SS Srbije izbran je pukovnik Vojske Srbije Boško Zorić, čime je kompletiran novi saziv.

Streljački savez Srbije uputio je predloge za dopune Zakona o oružju kojima bi se olakšala nabavka i prijava vazdušnog oružja (kalibar 4,5 mm) ali i prenošenje sportskog oružja za discipline iz programa Streljačkog saveza Srbije od magacina do strelišta i drugih objekata za takmičenje i treninge.

Izbrani su i predsednici komisija koji će u roku od 15 dana predložiti i članove: Nikola Marić (stručna), Vitomir Homan (sudijska), Željko Lazić (disciplinska), Zoran Tošić (za objekte i opremu), Obrad Stevanović (statutarno – pravna) i Nebojša Relić (priznanja i nagrade). Posle dodatnih konsultacija izabraće se i predsednici Komisije za informisanje i Komisije za marketing.

Prihvaćen je predlog da na turnir „Olimpjske nade“ u Plzenu od 13. do 16. maja učestvuje 21 strelac, 16 puškom i petoro pištoljem. Na Svetskom kupu u Granadi od 3. do 12. jula, učestvovaće 12 strelaca, po tri u muškoj i ženskoj konkurenciji puškom i pištoljem. Sastav će v. d selektora Goran Maksimović saopštiti posle „Velike nagrade Novog Sada“ od 7. do 9. juna. U stručnom štabu su uz Gorana Maksimovića, treneri Jelena Arunović i Dragan Donević.

Raspisaće se konkurs za direktora Streljačkog saveza Srbije. Osnovni uslov je viša stručna sprema iz oblasti sporta i znanje engleskog jezika. U Konkursnoj komisiji su Obrad Stevanović, Željko Lazić i Nenad Petković. Konkurs će biti objavljen na sajtu SS Srbije ( HYPERLINK "http://www.serbianshooting.rs" www.serbianshooting.rs) i na oglasnoj tabli u Streljačkom savezu Srbije.

Dug od 49.770 evra koji je ostao od organizatora Šampionata Evrope 2011. u Beogradu i koji je Evropskoj streljačkoj konfederciji umesto njih platio SS Srbije, još nije regulisan. Ukoliko se uskoro ne izmiri, prema dužnicima će se pokrenuti sudski postupci.

Upravni odbor SS Srbije nastojaće da do kraja godine, kroz marketinške i druge aktivnosti obezbedi sredstva od 12.500 evra kako bi se namirilo dugovanje prema strelcima iz 2009. Dug je nastao jer, promenom uredbe u tom periodu, budžetska sredstva nisu mogla više da se koriste za izmirenja starih obaveza.

Usvojen je i izveštaj delegacije SS Srbije u kojoj su bili predsednik Siniša Mašović i generalni sekretar Nenad Petković o učešću na izbornom Kongresu Evropske streljačke konfederacije (ESK) u Moskvi.