XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Jasna Šekarić druga, Ana Alentijev treća na „VN Novog Sada“

NOVI SAD, 7. jun (Info centar) - Jasna Šekarić reprezentativka u streljaštvu Crvene zvezde osvojila je drugo mesto na „Velikoj nagradi Novog Sada“ u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka. Danica Rašeta iz Zemun Centra zauzela je četvrto mesto. Pobedila je Mađarica Renata Tobai Sike, dok je treće mesto pripalo Hrvatici Vlatki Pervan.

Šekarićeva je u finalu sa 8:2 u poenima izgubila od mađarske takmičarke Renate Tobai Sike, dok je Danica Rašeta sa 8:4 poražena od Vlatke Pervan iz Hrvatske.

U polufinalu, Sike je gađala sjajno i sa 25 „hitova“ plasirale se u finale sa Jasnom Šekarić koja je imala 20 „hitova“. U meč za bronzu plasirala se trećeplasirana u polufinalu Vlatka Pervan sa 23 i Danica Rašeta sa 19 „hitova“. Peta je bila Bugarka Irena Tanova sa 13 , šesta Sara Babić (Mađarska) sa 13, sedma Jelena Arunović sa 12 i osma Zorana Arunović (obe C. zvezda) sa 11 „hitova“.

Pre finala, najbolji rezultat imala je Zorana Arunović sa 386 krugova, druga je sa 584 kruga bila Jelena Arunović, treća Renata Tobai Sike sa 582 kruga a četvrta Jasna Šekarić sa 580 krugova. Među osam koje su se plasirale u polufinale bile su na Pervanova na petom mestu sa 575 kruga, šesta je vila Tanova sa 571 kruga a sedma Mađarica Babić sa 570 krugova. Rašeta je ušla u raspucavanje za medalje kao osma sa 566 krugova. Finale je vredelo 566 krugova.

Deveto mesto osvojila je Bobana Veličković (Bor 030) sa 563 kruga, Ana Alentijev iz Smedereva bila je ukupno 12. sa 543 kruga a Aleksandra Matijašević (Crvena zvezda) 14. sa 527 krugova.

U konkurenciji juniorki, treće mesto pripalo je Ani Alentijev iz Smedereva sa 543 kruga. Prva dva mesta osvojile su Bugarke Kristina Stojanova sa 561 krugom i Miroslava Minčeva sa 554 kruga. Aleksandra Matijašević je peta juniorka sa 527 krugova.

Na takmičenju učestvuje oko 150 strelaca iz osam zemalja – Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Južne Afrike, Salvadora, BiH i Srbije. Organizator je družina Novi Sad uz podršku Grada Novog Sada, Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, „Insajd“ streljačkog magazina, municije Ili i marketinške agencije „Hendmejd“:

Dugog dana „VN Novog Sada“ gađaće se oba trostava MK puškom i finala su u 17 i 18,15 časova.