XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević drugi u najdužoj etapi na „Oko Rumunije“

BOTOSANI, 3. jul (Info centar).- Ivan Stević, srpski biciklista u majici rumunske profi ekipe Tušnad osvojio je drugo mesto u trećoj, najdužoj etapi trke „Oko Rumunije“ od Bicaza do Botosanija (198 km) i sa petog mesta došao na drugo u generalnom plasmanu! Ima pet sekundi zaostatka za liderom Ukrajincem Butsom iz Kolsa.

- Pobedio je rumunski biciklista, ali nije iz mog kluba – kaže Ivan Stević, pobednik trke „Korz Srbiju“ ove godine.- Sada je situacija takva da je sve otvoreno, očekuju nas još tri etape, dve su dosta dugačke, četvrta je 189 a peta 188 km i moguće je i da se napadne žuta majica.

Stević je u prvoj i drugoj etapi osvojio dva puta peta mesta u sprintu velikih grupa biciklista. U prvoj etapi, ekipnom hronometru njegov klub Tušnad je bio drugi iza Kolsa (Ukrajina).

Na trci učestvuju kao gosti u bugarskom Hemusu i dvojca kraljevačkih reprezentativaca Marko Polumirac i Marko Stanković.

Trka „Oko Rumunije“ boduje se za Evropa tur u kategoriji 2.2 i Stević je za drugo mesto u etapi dobio pet bodova. Trenuto je 51. na rang listi sa 109 poena, a pre trke „Kroz Srbiju“ bio je 372! Po 40 bodova dobio je za pobede na trci „Kroz Srbiju“ i na Šampionatu Srbije u drumskoj vožnji, po šest bodova osvojio je za dva sedma mesta na trkama kategorije 1.2 „Beograd – Čačak“ i „Banjaluka – Beograd“, pet bodova je dobio za drugo mesto u trećoj etapi na „Kroz Srbiju“, po dva boda pripala su mu za treća mesta u trećoj i četvrtoj etapi na „Kroz Srbiju“ i za dva dana u žutoj majci nagrađen je sa osam bodova.