XS
SM
MD
LG
05.07.2013 Vinko Janković

Sombor 2013: Golgeteri raspoloženi, publika pristiže a uzbuđenja rastu

Peti takmičarki dan na letnjem turniru u Sokolskom Domu obeležili su strelci i navijači,a atmosfera i uzbuđenja rastu iz dana u dan. Publika je počela u većem broju da pristiže, a to u svakom slučaju utiče na igrače jer je i motivacija za igru samom većom posetom gladalaca ,narasla. Strelci su sve raspoloženiji i tokom petog dana mreže su se tresle 22 puta. U prve tri utakmice večerašnjeg

programa, dve su igrane u grupi "E" i jedna u grupi "F", a reč je o igračima koji se bore u konkurenciji veterana.Svojom trećom , uzastopnom pobedom , ekipa Policije je preslišala "Poslednji trzaj" sa 3:1, što je ujedno ovima bio drugi uzastopni poraz na turniru. Iz grupe "E", Gakovo i SC Soko su doživeli svoje prve poraze, mada su u prvom kolu obe ekipe bile veoma ubedljive. APA Futsal je sa 2:1 savlado SC Soko, golovima Uzelca i Rožića, a poraz svoje ekipe je ublažio, svojim golom , Vuković Jocika. MMV Alati su" razmontirali" Gakovo sa 3:0, golovima Zelenčića, Cvejića i Dragića.

Svoje prve utakmice na turniru odigrale su ekipe iz grupa "B" i "D", a pobedu , i to ubeljivu, ostvarili su u grupi "B" "Kalex tim Žute Ose"nad "Biovitom" sa 4:1. I kako to obično biva, najinteresantnija utakmica večeri se igra u zadnjem terminu, a večeras je to bio susret u grupi "D" , gde su se sastali "Agro Ravangrad" iz Kupusine i "Delije"- Sombor. Borbeno i brzo, akcije, šutevi, odbrane golmana, i na kraju sedam golova, a rezultat za kladioničarskih, sedam plus (5:2 ) u korist "Delija". Najpre su igrači iz Kupusine poveli golom Tonija Bujaka sa 1:0, izjednačio je Trbojević, a Kuzmanović je doveo Delije do vođstva u prvom poluvremenu od 2:1. U nastavku je Domorad poravnao, a Trbojević novim golom obezbedio vođstvo od 3:2. Pad koncentracije u igri igrača iz Kupusine rezultirao je novim golom Glamočanina i na kraju Grahovca za konačnih 5:2. Ekipe su nastupile u sledećim sastavima: za "Delije" su igrali : Bogdan,Trbojević, Grahovac,Kuzmanović,Glamočanin, Mijatović i Koberski, a goste iz Kupusine zastupali su :Kratofil,Dujmović,Bujak, Mandić,Forgač,Domorad i Todorović. Utakmicu su bez greške vodili provereni arbitri : Jovišić Željko i Karačoni Darko iz Sombora.

Na slikama: Ekipa Policija iz Sombora, vodeća u grupi"F", zatim "Delije" Sombor prije večerašnje utakmice, i peti gol na utakmici za "Delije" koji je postigao Grahovac.