XS
SM
MD
LG

Preko 450 veslača na Paliću

U subotu i nedelju, 6. i 7. jula 2013. na jezeru Palić međunarodna veslačka regata „Vojvodina Open 2013” okupiće preko 450 veslača iz pet evropskih zemalja. Veslački klub Palić uz „asistenciju“ Veslačkog saveza Srbije u subotu i nedelju, 6. i 7. jula 2013, organizuje tradicionalnu međunarodnu veslačku regatu „Vojvodina Open 2013“ koja će okupiti preko 450 veslača i veslačica iz pet evropskih zemalja. Pored Srbije među 25 klubova koji će imati predstavnike na predstojećoj regati na jezeru Palić biće i takmičari iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Slovenije. Sve u svemu dovoljan razlog da regata „Vojvodina Open“ još jednom opravda epitet jednog od najznačajnijih i najjačih veslačkih takmičenja u našoj zemlji ali i šire.

Na dvodnevnom takmičenju ogledaće se veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama i to u svim veslačkim disciplinama. Pripreme za ovaj događaj su odavno počele, a ostalo je se se pod konac dovedu još samo neke sitnice.

– Sve ide po planu. Maksimalno smo se potrudili da u organizacionom smislu sve bude na najvišem mogućem nivou i da svi učesnici sa Palića odu zadovoljni. Očekujemo veliki broj takmičara. Čak 25 klubova će imati svoje predstavnike na „Vojvodina Openu 2013“, a posebno nam je drago da će učestvovati kompletna juniorska reprezentacija Srbije. Takođe, prvi put na Paliću biće održana trka i osoba sa invaliditetom – kazao je trener Veslačkog kluba Palić i jedan od organizatora ovog takmičenje Ferenc Burucki.