XS
SM
MD
LG

Badminton: Srpski tim otputovao na Univerzijadu u Kazanj

Srpski badminton tim u sastavu, Milica Simić, Ilija Pavlović (takmičari), Milan Barbir (trener) i Radomir Jovović (tim menadžer), doputovao je u četvrtak, 4. jula 2013, u Kazanj (Rusija) koji će biti domaćin Univerzitetskih igara. Badmintonce, koji su prvi srpski sportisti koji su stigli u selo, dočekali Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i Đoko Čučković, sekretar USSS. U toku dana se badmintoncima pridružili vaterpolisti i novinari „Sportskog žurnala“.

Naši aduti Simićeva i Pavlović su već odradili prvi trening i to sa takmičarima Brazila, Dominikanske republike i Surinama a nakon upoznavanja sa dvoranom u univerzitetskim selom cela naša badminton delegacija je imala sjajne utiske i sa nestrpljenjem je očekivala početak takmičenja, koji je na programu u petak. Inače, badminton jedan od sportova sa najvećim brojem država učesnica, a konkurencija je će biti olovno teška.

Utiske iz Kazanja preneo je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije:

“Vrhunac sadržajnog prvog dana boravka bila je svečana ceremonija podizanja srpske zastave u univerzitetskom selu u prisustvu srpskih sportista i čelnika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, uz prigodan program i intoniranje studentske himne Gaudeamus Igitur. Na jaroblu su se pored zastave Srbije,zavijorile i zastave Ujedinjenih arapskih emirata, Perua, Malavija... Ovom prilikom se zahvaljujem Univerzitetskom sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci i ukazanoj prilici da srpski badmintonci, nakon Univerzijade u Bankoku 2007, ponovo brane boje Srbije na ovako velikom i značajnom takmičenju“, kazao je Jovović.